Interieur - Vloeren

De juiste prijs-kwaliteit: goedkope vinylvloeren kopen

Een van de voordelen van een vinylvloer is de lage kostprijs. Vinyl is nu eenmaal een relatief goedkoop te produceren materiaal, en doordat het makkelijk te plaatsen is en lang meegaat, geniet je van een dubbele besparing. Toch kies je maar beter niet voor het allergoedkoopste vinyl. Lees hier hoe je de juiste prijs-kwaliteitverhouding bereikt.

Vinyl is goedkoop …

Bouwen en verbouwen is al snel een dure aangelegenheid. In een bouwproject kruipen veel grondstoffen, en doorgaans ook een pak meer tijd en arbeid dan je voorzien had. Om ervoor te zorgen dat je beschikbare budget er niet op 1-2-3 vandoor is, probeer je wellicht de vinger op de knip te houden. Een van de manieren om dat te doen, is kiezen voor een betaalbare vloerbekleding ter vervanging van duurdere opties zoals massief parket of natuursteen. Laminaat is een prima alternatief voor een massiefhouten vloer, maar ook linoleum en vinyl zijn prima opties.

Goedkope vinylvloeren

… maar spotgoedkoop vinyl is géén goed teken

Toch is het zaak om niet te overdrijven, want spotgoedkope bouwmaterialen leveren doorgaans een gebrekkige kwaliteit. Vinyl is dan wel een goedkope vloerbedekking, met belachelijk lage bodemprijzen doe je jezelf meestal geen cadeau. Vinylvloeren van minderwaardige kwaliteit zijn niet bestand tegen krassen en slijtage. Ze gaan veel minder lang mee, waardoor je je vloer na enkele jaren alweer mag vervangen.

Goedkope vinyl

Criteria voor vinyl van topkwaliteit

Daarom hou je maar beter rekening met deze criteria wanneer je vloeren shopt:

  • Slijtvastheid: Vinylvloeren hebben een grote weerstand en slijtvastheid. Tenminste, als je voor kwaliteit kiest, want minderwaardig vinyl is minder goed bestand tegen schokken, krassen en vocht.
  • Design: Kwaliteitsvinyl kun je in honderden kleuren, dessins en formaten verkrijgen. Zo stem je je vloer makkelijk af op de rest van je interieur thuis of op kantoor. Het spreekt voor zich dat je in spotgoedkope vinylvloeren niet alleen minder keuze hebt, maar dat de vloeren er ook helemaal niet zo verfijnd uitzien.
  • Duurzaamheid: Vinyl is een ecologisch materiaal dat honderd procent recycleerbaar is, en een gezonde keuze in je woning. Goedkope vinylvloeren die je snel moet vervangen, doen dat voordeel echter teniet.

Meer weten? Bij Tarkett weet men alles over vinylvloeren!

 

23/11/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
7 manieren om je kerstboom te versieren
Volgende artikel
Energie besparen dankzij een lagetemperatuurradiator