Interieur - Vloeren

Geometrie op je vloer! 5 inspirerende patronen

vloer patronen dambordvloer

Ben je aan het renoveren of bouwen? Dan moet je zeker genoeg aandacht besteden aan de keuze van je vloeren. Een vloer gaat namelijk lang mee en je wordt hem maar beter niet te snel beu. Een vloer hoeft niet altijd eenvoudig te zijn; je kunt hem ook als blikvanger integreren. Wij schotelen je alvast enkele leuke vloerpatronen voor!

Integreer een visgraatvloer in je woning

De klassieke visgraatvloer wint almaar meer aan populariteit. Visgraatparket ziet er dan ook sfeervol en warm uit. Een visgraatvloer past goed in een oud herenhuis, maar je kunt hem ook in een minimalistisch interieur integreren.

vloer patronen visgraat

Daarnaast biedt een visgraatpatroon veel mogelijkheden. Zo kun je ook je muren van een visgraatpatroon voorzien. Verrassend en stijlvol!

Mozaïektegels voor keuken en badkamer

Mozaïektegels horen enkel thuis in de badkamer? Mis! Mozaïektegels worden ook vaak in de keuken gebruikt, zowel voor de vloer als de wand. Denk maar aan leuke metrotegels of grote retrotegels met patroon.

vloer patronen mozaïek

Beyoncé in je badkamer

Mag het allemaal nog wat opvallender? Dan zijn deze blinkende mozaïektegels beslist iets voor de diva’s onder ons! Integreer ze in de badkamer in combinatie met eenvoudige badkamermeubels en handdoeken, en voorzie een muur van de opvallende steentjes. Je badkamer krijgt als het ware een Beyoncé-touch.

Patronen op je vloer met Victoriaanse tegels

Victoriaanse vloertegels zijn er in alle kleuren, patronen en maten. Ze geven een authentieke uitstraling aan je interieur en zorgen voor een vintage-effect. De Victoriaanse tegels passen in vrijwel elke kamer en fleuren een donkere, eenvoudige kamer meteen op.

vloer patronen victoriaans

Hippe dambordvloer

Een dambordvloer past goed bij een witte inrichting. In combinatie met Scandinavische meubels, komt de dambordvloer het best tot zijn recht. Je denkt misschien dat zo’n vloer enkel bij een klassieke woning past, maar niets is minder waar. De dambordvloer is hip en past ook bij een interieur met verschillende retro-aspecten.

vloer patronen dambordvloer

Witte vormen

Wit is de meest gebruikte kleur in de badkamer, zowel voor de meubels als de vloer en de wand. Deze witte geometrische vormen ogen heel modern. Combineer de witte vormen met een vrijstaande badkuip voor een strakker geheel.

vloer patronen geometrisch

09/11/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
5 nieuwe gadgets waarmee je je woonkamer een upgrade geeft!
Volgende artikel
De voordelen van losliggende vinyltegels