Interieur - Vloeren

Een thuiskantoor inrichten: connectiviteit, concentratie en comfort

thuiskantoor inrichten

Computers, het internet en de cloud – in die volgorde – hebben de wereld van werk grondig gewijzigd. Door een combinatie van technologische innovaties en mentaliteitsveranderingen doen almaar meer bedrijven nu aan ‘Het Nieuwe Werken’ of ‘tijd- en plaatsonafhankelijk werken’. Dat houdt in dat kenniswerkers niet noodzakelijk op kantoor hoeven te verschijnen, maar dat ze bijvoorbeeld ook van thuis uit kunnen werken. Maar daarvoor heb je als telewerker natuurlijk een comfortabel en praktisch thuiskantoor nodig.

Verbonden met de buitenwereld – en met je collega’s

Doeltreffend thuiswerken berust op drie pijlers: verbondenheid, concentratie en comfort. Die verbondenheid is nodig om vlot en efficiënt te communiceren en samen te werken, maar ook om het vertrouwen van je werknemer te krijgen. Voorzie daarom in je thuiswerkplek een degelijke breedbandverbinding. Zorg dat je tijdens de kantooruren bereikbaar bent per e-mail en telefoon.

Concentratie en rust

Aan de keukentafel werken? Eigenlijk is dat geen goeie gewoonte. Kies liever voor een aparte kamer, zodat je niet wordt afgeleid door familieleden of huishoudelijke taakjes. Om je honderd procent te kunnen concentreren op je werk, is het belangrijk dat je je thuiskantoor gezellig maar minimalistisch inricht. Zet de kat niet bij de melk en ban mogelijke afleidingen.

Tip: richt je thuiskantoor in met akoestische materialen zodat het er stil en rustgevend is.

Thuiskantoor ergonomisch inrichten: denk aan je dagelijkse comfort

Dat brengt ons meteen bij het laatste en – voor jou – belangrijkste punt: comfort. Als kenniswerker zit je soms tot acht uur per dag aan een bureau. Je beweegt niet, afgezien van je handen boven het toetsenbord. Bovendien vermoei je je ogen door zo lang op de computer te werken. Daar kun je uiteraard weinig aan veranderen, maar met deze tips verbeter je je ergonomie, comfort en gezondheid wel aanzienlijk:

  • Installeer jezelf in een ergonomische bureaustoel.
  • Denk na over de ergonomie van je bureau en computer. Er bestaan ergonomische toetsenborden en computermuizen, alsook speciale bureaus waaraan je een gezondere houding aanneemt. Een werkplek waaraan je kunt zitten én staan is ideaal, omdat je dan meer beweegt en niet zo veel neerzit.
  • Richt je bureau op een gezellige en persoonlijke manier in, zodat je er graag vertoeft.
  • Plaats niet alleen akoestische wandbekleding maar ook een zachte en isolerende kantoorvloer. Vinylvloer – duurzaam en veelzijdig qua design – is hiervoor ideaal.

Op kantoor hoef je niet te kuisen, maar thuis natuurlijk wel. Kies daarom voor onderhoudsvriendelijke materialen. Ook hier scoort vinyl heel erg goed.

 

28/12/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Geniet van je tuinmeubelen, ook in de winter!
Volgende artikel
Stijlvol de winter door