Interieur - Vloeren

Luxury Vinyl Tiles voor een duurzame vinylvloer

Velen onder ons hebben een passie voor parket of zijn verslingerd aan vloeren met tegels. Vinyl daarentegen wordt vaak overgeslagen. Onterecht als je het ons vraag want ook vinylvloeren kunnen heel wat troeven voorleggen. We namen de Luxury Vinyl Tiles van Tarkett onder de loep en werden gevloerd door hun sterke punten.

Vinyl op de vloer

Vinyl komt in vele vormen en maten. Dit biedt natuurlijk heel wat mogelijkheden op vlak van design en kleuren. Voorts heb je de keuze uit vinylvloeren voor intens gebruik of voor licht tot matig gebruik. Afhankelijk van de passage in de ruimte, moet je vloer net duurzamer en slijtvaster zijn. Afhankelijk van het type vloer dat jij nodig hebt, kies je bij Tarkett tussen de Starfloor-collectie en de Starfloor Click-collectie.

Vloerbekleding voor intens gebruik

Starfloor

Het mooie aan vinyl is dat je het moeiteloos kan afstemmen op iedere woning en interieurstijl. De Starfloor-collectie gaat uit van vier verschillende stijlen:

  • Starfloor Vintage: oud-eikenlooks in natuurlijke tinten
  • Starfloor Trend: eigentijdse stijlen voor een urbane sfeer
  • Starfloor Ceramic: zachte mineraaltinten met een moderne look
  • Starfloor Classic: klassieke houtdessins die zorgen voor stijl, elegantie en authenticiteit

Ieder concept biedt een scala aan kleuren en dessins waarmee jij jouw interieur naar smaak kan inrichten. De Extreme Protection-behandeling maakt de vloer tot zeven maal harder is dan gewoon vinyl. Zo gaat je vloer veel langer mee en is hij makkelijker te reinigen. De zelfklevende rug zorgt er tot slot voor dat je de Starfloor vinyl tegels en planken moeiteloos zelf kan plaatsen.

Starfloor Click 50

De Starfloor Click 50-collectie bestaat uit vinylplanken van 5mm en een slijtlaag van 0,5mm. Dit maakt de vloer erg slijtvast en zorgt er voor dat het geluid optimaal geabsorbeerd wordt. Met het handige kliksysteem kan iedereen vloeren plaatsen. De sterke klikverbinding garandeert een vlotte installatie en laat de planken naadloos op elkaar aansluiten. Voeg karakter toe aan je interieur met de houtlooks of ga voor een frisse look met één van de natuursteen designs.

 

Licht tot matig gebruik? Kies voor Starfloor click 30

In ruimtes die minder frequent gebruikt worden – denk aan de slaapkamer, bureau of zolderkamer – kies je voor Starfloor Click 30.Het grote verschil met de Starfloor Click 50-tegels is de dikte. Deze tegels hebben een dikte van 4mm en een slijtlaag van 0,3mm.

Ook hier heb je weer de keuze uit een waaier aan kleuren en dessins waarmee je de vloerbekleding naadloos afstemt op de inrichting van iedere kamer. Tot slot geven we je nog enkele tips mee voor het kiezen van de juiste vloerbekleding voor iedere ruimte in huis.

23/07/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Meesterlijke herbestemming van oude jongensschool in Izegem
Volgende artikel
Je zwembad zelf bouwen met paletten voor amper €120!