Interieur - Vloeren

Een fris design voor je interieur met een hippe laminaatvloer

Design aficionado’s weten het al langer: de vloer speelt een zeer belangrijke rol in het uiteindelijke gevoel en design van je interieur. Wil je geen platgetreden paden bewandelen? Dan bieden laminaatvloeren de perfecte basis voor een uniek design interieur waar de Huizendokter zelfs jaloers op zou zijn!

Laminaat in je interieur

Waar laminaat vroeger nog bekend stond als namaakparket is het intussen uitgegroeid tot een meer dan waardig alternatief voor een houten vloer. Laminaat met een houttekening is dan ook de populairste vorm maar staar je daar zeker niet op blind. Qua design en tekeningen is zowat alles mogelijk: mat of glanzend, een houttekening of stenen look, laminaatstroken of tegels, … En alsof dat niet genoeg was, heb je ook nog eens de keuze uit tal van kleuren.

Een klassiek herenhuis, een strakke loft of een landelijke pastorijwoning? Iedere woning, ongeacht de interieurstijl, kan je van kop tot teen voorzien van een laminaatvloer. De verschillende kleuren en tekeningen maken het mogelijk om je vloer naadloos af te stemmen op de inrichting van iedere ruimte.

De samenstelling van een laminaatvloer

De sterkte van laminaat zit hem in de samenstelling ervan. Algemeen onderscheiden we 4 verschillende lagen:

  • de toplaag: bewaart de hygiëne en garandeert de duurzaamheid van de vloer.
  • een decoratieve laag: bestaande uit gelamineerd papier met een tekening.
  • kernlaag of drager: een vezelplaag die een sterke structuur garandeert.
  • onderlaag of balanslaag: deze beschermt de kernlaag tegen water en zorgt voor extra stabiliteit.

De decoratieve laag bepaalt dus de ‘look and feel’ van je laminaatvloer terwijl de toplaag ook de kras- en slijtvastheid van je vloer bepaalt.

Wat heeft laminaat je nog meer te bieden?

Het grootste voordeel van laminaat is allicht de sterke prijs/kwaliteitverhouding. Je krijgt dezelfde look and feel als parket maar betaalt er een stuk minder voor. Wat meer is: laminaat is beter bestand tegen water dan parket. Qua onderhoud zit je ook goed. Waar je parket of natuursteen regelmatig moet behandelen met diverse (onderhouds)producten vereist laminaat geen gespecialiseerde reinigingsproducten. Een natte doek en een neutraal schoonmaakmiddel doet al wonderen!

10/06/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Klein, maar oh zo fijn! Deze barbecue en ‘cool bar’ zet je gewoon op tafel
Volgende artikel
4 onmisbare accessoires voor een landelijke badkamer