Interieur - Vloeren

De juiste vloerbekleding voor je badkamer – Inspiratie & tips

Vloerbekleding voor je badkamer kiezen is niet eenvoudig. Zo moet je met heel wat aspecten rekening houden. In de eerste plaats is je persoonlijke voorkeur en smaak belangrijk maar de badkamervloer moet ook comfortabel aanvoelen en bovenal bestand zijn tegen water. We zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rij om de keuze wat te vereenvoudigen!

Vloerbekleding: badkamertegels

Je kan in de badkamer kiezen voor tegels uit verschillende materialen. We hebben de belangrijkste materialen voor je op een rij gezet:

Keramische tegels

De trend die we tegenwoordig zien, is dat keramische tegels steeds groter worden. Supergrote tegels geven de badkamer namelijk een rustig en ruimtelijk uitzicht. Daarnaast zijn keramische badkamertegels onderhoudsvriendelijk want water en chemicaliën hebben er geen vat op. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in de meest diverse kleuren, effen of met prints, een bepaalde structuur…

Natuursteen

Badkamertegels uit natuursteen hebben een unieke charme! Elk soort – of je nu kiest voor arduin, kalksteen, zandsteen, leisteen, marmer, basalt of graniet – is uniek. De laatste jaren kent vooral marmer haar opkomst (of terugkeer) in de badkamer.

Als je kiest voor natuursteen als vloerbekleding in de badkamer, moet je er wel op toezien dat de vloer vochtbestendig is, een antisliplaag bevat en eventueel een behandeling krijgt tegen kalk!

Andere vloerbekleding in de badkamer

Vroeger was het lijstje met vloerbekleding voor de badkamer redelijk beperkt. Tegenwoordig is het dankzij de nieuwe techologieën anders: alles kan en mag in de badkamer! Soorten vloerbekleding die de laatste jaren sterk aan populariteit won, zijn bijvoorbeeld hout, kurk, vinyl, bamboe en beton.

Kurk als badkamervloer

Kurk is een sfeervolle en praktische oplossing in de badkamer. Het is een sterk materiaal dat dankzij zijn unieke structuur en slijtvaste toplaag jarenlang meegaat. Bovendien is kurk waterafstotend, antislip en vuilafstotend. Een kurkvloer in de badkamer is met andere woorden erg praktisch & hygiënisch!

Hout in de badkamer

We hebben al meermaals besproken dat hout in de badkamer zeker een mogelijkheid is. Het is niet enkel sfeervol, maar heeft ook een hoge natuurlijke duurzaamheid.

Betonvloer

Beton in de badkamer kent voor ons geen geheimen meer. Het lijkt de nieuwe trend voor 2014 en bovendien is het ook een goede tegenhanger voor natuursteen. Tot voor kort was beton misschien een minderwaardig industrieel materiaal, maar tegenwoordig kunnen we betonnen vloeren terug vinden in diverse ruimtes. Beton geeft een ruimte namelijk een strakke look en past zeer goed bij de moderne badkamer.

Zo, nu heb je weer heel wat keuzemogelijkheden voor je badkamervloer. Naar welk soort bekleding gaat jouw voorkeur uit?

31/03/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Welke waskom vervolmaakt jouw badkamer?
Volgende artikel
15 Scandinavische interieurs die meteen aan de lente doen denken