Interieur - Vloeren

Cementtegels & leuke tegel designs

Cementtegels zijn weer hip! Oude en antieke vloeren krijgen een nieuw leven. Bent u in voor leuke prints of wil u graag spelen met kleurvlakken? Wil u uw oude boerderij, rustieke pastorijwoning, charmant herenhuis of winkelruimte extra karakter geven? Dan is het een uitstekend idee om Portugese cementtegels, Spaanse cementtegels of Marokkaanse cementtegels in huis te halen.

Cementtegels, keuze te over

Het Nederlandse bedrijf Floorz ontwerpt Portugese tegels in haar eigen atelier. Men brengt een onderlaag aan van cement, waarop een toplaag komt die marmerpoeder met kleurpigment mengt. De tegels worden niet gebakken, maar onder hoge druk geperst. Daarnaast biedt Floorz ook een ruime keuze aan oude cementtegels en antiek tegels. Het Belgische bedrijf Emercy & Cie is al jaren een cementtegel specialist en voert authentieke vloeren in uit Marokko. U kan uw cementtegels ook zelf ontwerpen, bijvoorbeeld via de Tegel BV.

Onderhoud cementtegels

Mits het juiste onderhoud, kan u deze designtegels plaatsen in intensief gebruikte ruimtes zoals uw keuken, badkamers, douches, natte cellen of op het terras. De vloertegels kunnen echter niet tegen langdurige vorst. Als u de cementtegels buiten legt, zullen ze snel een mooie patine krijgen door het licht en de zure regen. Tegels die worden blootgesteld aan regen zullen namelijk bleker, bemost en ruwer worden, maar daarin zit ook de charme van de tegels.

In vergelijking met andere keramische tegels is een cementtegel poreuzer en is er meer kans voor vlekken. Door algemeen onderhoud worden de tegels geleidelijk verzadigd met zepen en wordt die porositeit afgeremd. Een andere mogelijkheid is een extra coatinglaag aanbrengen of de tegels boenen.

 

11/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Mad Men whisky glazen!
Volgende artikel
Hier is de Amy Winehouse design lamp!