Interieur - Badkamer

Kies eens een ander materiaal voor je badkamervloer

badkamervloer

Een badkamervloer moet aan heel wat voorwaarden voldoen, wil je er jarenlang van genieten. Hij moet eerst en vooral waterbestendig zijn, maar het oog wil ook wat. Ga jij voor een verfijnde mozaïekvloer, een degelijke vinylvloer of een warme plankenvloer in jouw badkamer? Wij zetten enkele mogelijke materialen én hun voor- en nadelen voor je op een rijtje.

De degelijke keuze: vinyl

Een vinyl badkamervloer is dé optie voor wie gebruiksgemak vooropstelt. Vinyl is een makkelijk te onderhouden kunststof – niet onbelangrijk wanneer je kinderen ’s ochtends weer eens al te zwierig met de tandpasta omspringen en er vlekken op de vloer belanden. Even dweilen met wat lauw water en een scheutje schoonmaakproduct, en je vloer glimt weer als tevoren. Bovendien zijn vinylvloeren doorgaans beschikbaar in welke kleur je maar wenst, en zo dus makkelijk aan te passen aan de rest van jouw badkamerinrichting.

Het nadeel van een badkamervloer in vinyl? Sommige mensen vinden deze kunststof er iets te clean uitzien. Zij kiezen dus beter voor een natuurlijk materiaal.

badkamervloer

De klassieker: een houten badkamervloer

Liefhebbers van een stijlvol, warm badkamerinterieur kiezen vaak voor een houten badkamervloer. We geven ze geen ongelijk, want hout blijft nu eenmaal onklopbaar als een natuurlijk materiaal met tonnen charme. De natuurlijke warmte van hout integreren in je badkamer? Geen probleem, als je tenminste kiest voor een vochtbestendige houtsoort.

We hoeven je wellicht niet te vertellen dat een houten badkamervloer wat meer onderhoud en aandacht vergt dan zijn kunststof tegenhanger. Behandel je houten badkamervloer preventief tegen slijtage, zodat je er jarenlang van kunt genieten.

badkamervloer

De oerlook: badkamervloer in natuursteen

Hou je van een natuurlijke badkamerlook zonder franjes? Dan is natuursteen het overwegen waard. Een badkamervloer in natuursteen geef je de vorm die het beste past bij jouw badkamerinrichting: grote natuurstenen tegels, kleine mozaïektegeltjes of robuuste keien … Het is allemaal mogelijk, en ideaal voor wie houdt van die oorspronkelijke, back-to-basics-uitstraling.

Die veelzijdigheid in combinatie met de duurzaamheid van natuursteen, maakt van een natuurstenen badkamervloer doorgaans een vrij dure investering. Maar dan wel eentje voor het leven!

 

30/04/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wegdromen: je eigen wellnessruimte met verwenbad!
Volgende artikel
3 architecturale pareltjes in Brussel