Interieur - Vloeren

2017 een jaar vol nieuwe woontrends op laminaatgebied

Laminaat trends

Laminaat is populairder dan ooit. Ook dit jaar zijn er weer een aantal opkomende trends op het gebied van laminaatvloeren. In dit artikel bespreken we welke trends je dit jaar kunt verwachten.


Gastblogger Mirthe schrijft met veel plezier over woon- en interieurstyling. In het dagelijkse leven is zij vooral bezig met nieuwe woontrends.

Ontdek alle gastblogs op Inspirerend Wonen of meld je zelf aan om te bloggen!


White wash

Net als afgelopen jaren zijn ook in 2017 laminaatsoorten met lichte kleuren trendy. Erg populair is het whitewash-laminaat. Deze laminaatsoort heeft een neutrale look en past daardoor goed bij bijna elk interieur. Het whitewash-laminaat is laminaat dat zo gebleekt is dat de nadruk vooral wordt gelegd op de houtnerf.

Laminaat met structuur

Vaak wordt er bij laminaat gelijk gedacht een vlakke en gladde vloer, maar dit jaar zijn juist laminaatvloeren met structuur de trend. Door gebruik te maken van laminaat met structuur kun je diverse vloersoorten nabootsen. Zo kun je bijvoorbeeld een tegelvloer leggen of een mooie houten vloer, waarbij de scheuren en kleurverschillen van het hout zichtbaar blijven. Op deze manier kun je met behulp van laminaat in je woning een authentieke uitstraling creëren.

Moderne vloeren met verschil in kleur

Een vloer met kleurverschillen is een trend die de afgelopen jaren al erg ‘in’ was en ook in 2017 populair blijft. Een vloer met kleurverschillen heeft meer pit dan een effen vloer en draagt daardoor bij aan sfeer in je huis. Dat is een van de redenen waarom er vaak voor laminaat wordt gekozen als het gaat om een alternatief voor een massieve houten vloer. Om een houten vloer zo goed mogelijk na te bootsen kies je in dit geval voor één basiskleur. Daarnaast maak je een keuze uit verschillende patronen voor de diversiteit van je vloer.

Laminaat trends

Welke laminaatvloer past bij mij?

Als je van plan bent om een nieuwe laminaatvloer te laten leggen, wil je natuurlijk graag de perfecte vloer. Daarom moet je bij het kiezen van een nieuwe laminaatvloer aan een aantal dingen denken.

Wanneer je een vloer wilt hebben die helemaal past bij de woontrend van 2017, dan zou een vloer met structuur of kleurverschillen voor de hand liggen, maar dit is wel afhankelijk van de ruimte waar de vloer komt te liggen.

Wanneer je een huis hebt met een grote woonkamer, dan krijgt deze vaak meer sfeer, wanneer er in deze kamer een donkere laminaatvloer wordt gelegd. Voor een kleine kamer is de keus van een lichte vloer vaak de perfecte.

Daarnaast is niet de woontrend de belangrijkste graadmeter, maar jouw smaak. Een vloer moet passen bij jou smaak en woonstijl en bij je interieur.

 

12/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Haal het maximum uit je legplanken met deze decotips
Volgende artikel
De voordelen van Egyptisch katoen