Interieur - Design

Vintage meubels en leuke accessoires: op naar een vintage interieur

roze sofa, vintage interieur, vintage kast

Kijk even om je heen en het valt meteen op: een vintage interieur is weer helemaal hip! Niet moeilijk: je krijgt een karaktervolle woning vol eigenzinnige verhalen. En dat voor een spotprijsje! Nog wat inspiratie nodig? Die haal je in deze vintage meubels en accessoires.

De juiste kleuren voor je vintage meubels en accessoires

vintage interieur eetkamer. pastelroze eettafel, bruine stoelen, donkergroene muur met posters
Foto van Selana | Designer (Pinterest)

De belangrijkste kleuren in een vintage interieur? Pasteltinten, olijfgroen, loodgrijs, mosterdgeel en aardetinten. Zo goed als al die kleuren zien we terugkomen in de eetkamer hierboven: de typische (en prachtige!) vintage stijl, dus! De lichtroze eettafel staat in mooi contrast tegen de donkergroene muur. Ook in de accessoires vind je de vintagekleuren terug: er is echt aan alles gedacht!

Het belang van accessoires

lichte vintage hoek met grote spiegel, wereldkaart tegen muur, platenspeler en platen
Foto van Lucylolly (Pinterest).

Natuurlijk kunnen naast de kleuren ook de eigenlijke accessoires echt vintage zijn. Denk aan een leuke bloempot, een oude lamp of zelfs een platenspeler. Zo waan jij je meteen weer in opa’s tijd!

Vintage prints voor de durvers

vintage keuken met blauwe ijskast
Foto van Domino (Pinterest)

Heb jij wel wat lef? Wees dan creatief met prints! Bloemen, geometrische en grafische figuren … Zo word je meteen vrolijk als je je woning binnenkomt! Zorg er wel voor dat de rest van de accessoires iets soberder zijn, zo krijg je zeker geen kakofonie.

Vintage meubels & accessoires shoppen op rommelmarkten

Vintage slaapkamer met kleerkast, spiegel en kastje
Foto van Kenza Abid (Pinterest)

Maar waar vind je al die vintage meubels dan? In kringloopwinkels en op rommelmarkten! Het positieve is dat ze daardoor goedkoper zijn dan nieuwe exemplaren, maar ze zijn ook wel moeilijker te vinden. Zo’n uniek stuk staat niet elke week op de markt! Gelukkig loont het wel de moeite om over verschillende rommelmarktjes te struinen: je vindt ongetwijfeld je droomzetel of -kast terug!

Liever een nieuw meubel, maar wel met een vintagelook? Dat noemen we retro! Lees in dit artikel wat precies het verschil is tussen vintage, retro, brocant en antiek.

Een interieur vol verhalen

gele vintage zitstoel
Foto van The Interior Editor (Pinterest)

Het leuke aan vintage meubels? Dat die allemaal een verhaal hebben! De meubels en accessoires hebben immers al een heel leven achter zich. Wie weet kreeg een koppel jouw nieuwe oude kast wel als huwelijkscadeau en hebben hun kleren er meer dan 50 jaar in gehangen. We zeggen zo maar iets ;-).

Nog wat extra inspiratie nodig? Kijk dan ook eens naar onderstaande foto’s!

18/08/2019

Vragen en opmerkingen

YM
Yinka Manuputty (vraag over foto)

Waar koop je de spiegel?
Wat is de naam van de spiegel?

  HI
  Hanne Inspirerend Wonen

  Dag Yinka,

  De spiegel is een vintage exemplaar, je zult hem dus jammer genoeg nergens meer kunnen vinden. Onze tip? Schuim (tegen dat het terug kan) eens wat rommelmarktjes af! Daar vind je ongetwijfeld een spiegel die helemaal jouw stijl is.

  Veel succes!

  Met inspirerende groet,

  Hanne

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Van chaotische open kast naar gestyled pronkstuk
Volgende artikel
3 tips om de ruimte in je slaapkamer optimaal te benutten