Interieur

Vintage & industrieel – Match made in heaven voor je interieur!

Word jij helemaal blij bij het zien van vintage design en kleuren? En val je elke keer opnieuw voor het ruwe karakter van industrieel design? Dan vind je hier de nodige inspiratie om vintage en industrieel smaakvol te mixen in je interieur.

Pimp je vintage interieur met industriële elementen

Licht verroeste fabriekslampen verlichten oude meubelstukken met een hip karakter. De witte muren zorgen voor een evenwichtige balans tussen de houten meubelen en de metalen accessoires. Welkom op het huwelijk van vintage & industrieel!

Of je nu in de woonkamer staat of in de gang: je voelt meteen dat vintage de basis, de rode draad vormt doorheen dit interieur. De industriële elementen zijn louter ‘sidekicks’, maar net zoals Nicole & Hugo vormen ze het perfecte koppel. De fauteuil van gerecycleerde paletten in de woonkamer gaat bjivoorbeeld perfect samen met de licht geoxideerde fabriekslamp boven de salontafel. En het houten krukje en de metalen salontafel zouden wel halfbroertjes kunnen zijn.

En ook de rest van de gelijkvloerse verdieping toont hoe goed de twee het met elkaar kunnen vinden. De groene vintage tint op de metalen eetkamerstoelen zijn daar een stille getuige van. De hertenkoppen zorgen voor een trendy accent en de kleurenmix brengen het geheel samen.
Heb je trouwens die knappe kachel in de hoek gezien?

Ook in de keuken zorgt het mengen van de twee stijlen voor een pittig resultaat. De keukenmeubelen lijken weggerukt uit een industriële grootkeuken en het grote raam aan het aanrecht doet denken aan een fabriek. De afgeronde hoeken van de spoelbak, het multi-color tapijtje en de vrolijke krukjes zorgen meteen voor die huiselijke vintage sfeer.
Gaan we richting slaapkamers, dan passeren we eerst nog de gang. Hoewel het ruitenpatroon met typische vintage kleuren op het eerste gezicht vloekt met de traanplaatlook van de trap, werkt de combinatie toch!

In de studeerkamer leven hout en metaal in harmonie samen. Het ‘grauwe’ van het metaal wordt gecounterd door frisse kleuren. De poster met antieke belettering en het oude ‘smile’-bordje zorgen voor een creatieve twist. Onmisbaar in een studeerkamer!

Wordt het tijd om de ogen te sluiten? Dan leggen we onze kleren op de metalen bankjes, kruipen we onder een vintage dekbed, lezen we nog gezellig een boek dankzij het licht van de metalen muurlamp en zeggen we tot slot ons hertengewei slaapwel.

P.S.: Hoe cool zijn die vintage bowlingkegels?!

12/08/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Is uw woonlening te duur? Kies voor een herfinanciering van je lening
Volgende artikel
De kleinste huisjes zijn het gezelligst!