Interieur - Design

Philips SlimStyle: een afgeslankte en goedkope led-lamp

Met de SlimStyle heeft Philips de led-lamp heruitgevonden. De led-lamp is niet alleen goedkoop, maar heeft ook een revolutionair design. Weg is de bolle vorm van de traditionele gloeilamp. De Philips SlimStyle is plat, krachtig en gaat maar liefst 22 jaar mee. Philips zelf noemt het ontwerp van de nieuwe, goedkope led-lamp een technisch hoogstandje. Een introductie…

Futuristisch re-design van de led-lamp

Op het eerste gezicht is er weinig revolutionair aan de nieuwe goedkope led-lamp van Philips. In vooraanzicht ziet hij er net hetzelfde uit als eender welke andere led-lamp. Het is pas als je de lamp van bovenuit bekijkt dat je opvalt hoe dun het ontwerp eigenlijk is. Daarin verschilt de SlimStyle radicaal van al zijn voorgangers. Bovendien is de metalen schroefdop van weleer vervangen door een plastic uitvoering. Philips zelf noemt het een technisch hoogstandje. Het voordeel van de platte led-lamp is dat de kosten beperkt worden. Je hebt overigens minder grondstoffen nodig dan bij de traditionele ronde led-lamp.

De kracht van 60 watt

Ondanks die afslankingskuur is de SlimStyle bijzonder krachtig. De led-lamp verlicht je huiskamer met een kracht van 60 watt terwijl het eigenlijke verbruik beperkt blijft tot 10,5 watt. Dat alles wil zeggen dat de SlimStyle meer dan 20 jaar meegaat. 22 jaar, om precies te zijn, aldus Philips. Je hoeft de nieuwe, goedkope led-lamp van Phillps dus amper vier keer te vervangen in een mensenleven.

De nieuwe Philips SlimStyle zal in de loop van 2014 beschikbaar zijn in de winkel. Vanaf 2 januari kan je ze al online via HomeDepot.com bestellen. De prijs is nog niet bekend gemaakt. Wellicht zal die onder de 10 euro liggen.

18/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf een design hanglamp maken voor je slaapkamer!
Volgende artikel
Energiepremies: wat verandert er in 2014?