Interieur - Design

Het LumiStreet LED Roadlight: duurzame designstraatverlichting

Waarschijnlijk heb je nooit veel aandacht besteed aan straatverlichting. Het is er gewoon en het verlicht de straten als het schemert of donker is. Met design heeft dat niet te maken. Maar daar komt nu verandering in, of toch als het afhangt van Philips. De electronikagigant kwam onlangs op de proppen met het LumiStreet LED Roadlight. Dat is een stijlvol en energie-efficiënt alternatief voor klassieke straatverlichting.

Functioneel design

Het LumiStreet Roadlight werd ontworpen om woonwijken van goedkope en functionele verlichting te voorzien. Het eenvoudige, duurzame en aantrekkelijke design staat in schril contrast met de huidige, gedateerde installaties die je vaak terugziet. Philips ging aan de slag met kwalitatieve componenten die een lange levensduur én een lage onderhoudskost garanderen. Het basic design ziet er niet alleen mooi uit, het is ook heel betaalbaar en bovendien eenvoudig te installeren.

Straatverlichting heruitgevonden

Straatverlichting lijkt wel te hebben stilgestaan in de tijd. En dat is vreemd, want de technologieën en milieuvereisten deden dat uiteraard niet. Daarom, en natuurlijk ook omdat Europese straatverlichting binnenkort aan vernieuwing toe is en het uiteraard helpt om er te stáán met een betaalbaar en duurzaam product, ging Philips aan de slag. Het bedrijf is erin geslaagd om een innovatief, kwalitatief en robuust alternatief te bieden voor veroudere straatverlichting.

Philips blijft innoveren

Dat het knappe ontwerp van de LumiStreet Roadlight ook de designwereld niet is ontgaan, bewijst de “Red Dot: Best of the Best”-award die Philips vorige maand in de wacht sleepte. De Red Dot Awards, zoals je waarschijnlijk wel weet, belonen ’s werelds mooiste en meest innovatieve productdesigns. De moderne, betaalbare en energie-efficiënte designverlichting sleepte er vorige maand de prestigieuze award binnen.

03/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
11 ongewone nachtkastjes die je gewoon zelf kan maken!
Volgende artikel
Badkamerrenovatie: wat kost het en wat zijn de mogelijkheden?