Interieur - Design

Knutsel oude boeken terug tot leven – Designkaarsen

Iedereen heeft wel een paar oude boeken staan, die hij niet meer gebruikt. De boeken nemen plaats in, en velen besluiten na verloop van tijd om deze boeken gewoon met het oud papier mee te geven.

Voor je dat doet, kan je de boeken nog eenmaal gebruiken voor knip- en plakwerk. De foto’s en tekeningen die in de boeken staan, kan je immers nog gebruiken om meer sfeer te brengen aan andere objecten. We geven het voorbeeldje van designkaarsen.

Ga bijvoorbeeld op zoek naar foto’s van oude huizen, waarbij je de ramen van de huizen zorgvuldig uitknipt of uitsnijdt met behulp van een breekmes. Vervolgens breng je de foto van de oude huizen aan rond een glas, en zet je een theelichtje in het glas. Door het licht van het theelichtje zal het lijken alsof de oude huizen terug tot leven komen. Het lijkt immers alsof er licht brandt in de oude huizen, wat voor een heel sfeervol en nostalgisch effect zorgt.

Ook mogelijk met andere afbeeldingen

Niet alleen foto’s van oude huizen zijn geschikt voor deze tip, ook andere foto’s kunnen voor een sfeervol effect zorgen. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen van bloemen en planten, van dieren, van oude schilderijen of kaarten.

Een heel eenvoudige tip dus, om oude boeken een nieuwe bestemming te geven, en natuurlijk ook heel goedkoop. Bovendien verkrijg je door eenvoudig knip- en plakwerk heel wat meer sfeer in huis, wat in deze donkere wintermaanden natuurlijk goed van pas komt.

04/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Propaangas van aan de bron tot bij de verbruiker
Volgende artikel
Kleur van het jaar 2013: Emerald smaragdgroen