Interieur - Design

Jan Pauwels design verlichting

Sinds 1993 ontwerpt de Belgische designer Jan Pauwels licht op maat. Hij startte het bedrijf Random Light, gespecialiseerd in het creëren en plaatsen van de lichtontwerpen en lichtconstructies. Zijn designlamp Citadel maakte hem bekend bij het publiek. Bijna twintig jaar later vinden we zijn design verlichting over de hele wereld.

Feeërieke design verlichting

Als lichtkunstenaar streeft Jan Pauwels naar de creatie van lichtobjecten in functie van de architecturale vormgeving van bepaalde ruimtes. Zijn design lampen zijn dus aangepast aan elke specifieke ruimte en elke lamp wordt minutieus met de hand vervaardigd. Doorheen de jaren ontwikkelde Jan Pauwels ook een geheel eigen stijl. De lichtobjecten bestaan voornamelijk uit transparante structuren van aluminium of messing met veel kleine lichtpuntjes. Op die manier wil de lichtkunstenaar een feeërieke, vrolijke en feestelijke uitstraling geven aan de ruimte.

Grote projecten en particuliere lichtontwerpen

Jan Pauwels heeft enkele grote projecten op zijn naam staan. In enkele Belgische restaurants en in de Brusselse KVS hangen lichtcreaties van zijn hand, maar ook in het buitenland vinden we lichtconstructies van Jan Pauwels terug. Zo nam hij bijvoorbeeld ook de majestueuze trappenhal van het Hotel Bristol in Parijs onder handen. Hij maakte een zeer fijne stalen constructie van maar liefst 28 meter lang, die als een uitgerekt en fijnmazig spinnenweb met lichtampullen is opgehangen aan het plafond en tot vlak boven de grond op de begane grond reikt. U kan echter ook hanglampen of staanlampen van Jan Pauwels kopen die perfect staan in een huiskamer. Want zou u zich thuis niet in dromerige sferen willen wanen?

 

 

 Op zoek naar nog meer inspiratie voor verlichting?

11/01/2012

Vragen en opmerkingen

SJ
Schraeyen Jeannine

Ik had graag de hanglamp “QUASAR CHRYSTAL GALAXY DIA 100” gekocht.
Welk zou de kostprijs zijn en waar zou ik deze kunnen kopen ?

  IT
  iWonen team

  Beste Jeannine,

  Daarvoor kan je best de studio van Jan Pauwels contacteren: info@random.be of +32 477 35 61 36.

  Succes!

  het iWonen team

KV
Kees Voermans

Waar kan ik afbeeldingen vinden van plafondlampen van Jan Pauwels ?

  HI
  Hanne Inspirerend Wonen

  Dag Kees,

  Je vindt meer informatie over Jan Pauwels’ verlichting op zijn website: https://random.be/.

  Groetjes,

  Hanne
  Inspirerend Wonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Tuinkalender januari: tuinonderhoud winter
Volgende artikel
Mad Men whisky glazen!