Interieur - Design

Innovatief verlichten met design lamp LampI

Innovatief en realiseerbaar. Dat waren de uitgangspunten voor Sven Rotthier, Sven Cornelis, Jon De Coninck en Sven Trogh, 4 studenten Industriële Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Na heel wat brainstormen en een deftig marktonderzoek kwam LampI uit de bus, een originele design lamp.

Het idee achter design lamp LampI

Voor hun bachelorproef werden de heren sterk op de proef gesteld. Ze moesten een Small Business Project opstarten en een product ontwikkelen dat nog niet bestond… Niet eenvoudig. Na enkele weken vruchteloos brainstormen, kwam er eindelijk een idee uit de bus.

Terwijl de studenten op bezoek waren bij een Zweedse meubelgigant viel het hen op dat alle lampenkappen volledig rond waren. Maar waarom heeft elke lamp een achterzijde, als deze toch steeds naar de muur gericht is? Tijdens de terugrit naar huis werd verder overlegd en niet veel later was het innovatief concept van lampI geboren.

Design lamp LampI

Na vele telefoontjes, vergaderingen, zwoegen, vloeken, vallen en opstaan konden ze half december hun businessplan voorstellen met een eerste prototype. Hier werd nog aan gesleuteld tot de design lamp de perfecte vorm aannam. De design lamp is gemaakt uit plexiglas, een stevig materiaal dat minder gevoelig is aan krassen dan bijvoorbeeld polypropeen.

De design lamp wordt postief onthaald

Tijdens de verkoopdagen kregen de studenten veel lovende reacties en complimenten voor het design van de prachtige lamp. Ook van de mede-studenten ontvingen ze veel positieve reacties. Om hun creativiteit en inzet te belonen, ontvingen ze brons in de categorie ‘beste product’.

Een LampI kopen?

Wil jij een LampI aanschaffen? Wacht dan niet te lang, want de voorraad is beperkt! Hoe je aan een LampI geraakt? Je kan het team bereiken via facebook.com/lampi.be , via hun website www.lampi.be of je kan contact opnemen via lampi@mail.be.

18/04/2014

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
8 fauteuils design qui invitent à la détente!
Volgende artikel
Dossier: de superioriteit van Deens design onder de loep!