Interieur - Design

Energiezuinige verlichting, ook in de badkamer!

De badkamer is een oord van rust, ontspanning en verzorging. Dat vraagt uiteraard om een beetje luxe, zoals design meubelen en dito sanitair, een verfijnde afwerking, een zacht muziekje … Ook de verlichting is bepalend voor de uitstraling van je badkamer. Wij helpen je in dit artikel om badkamerverlichting te kiezen die sfeervol, praktisch én energiezuinig is.

Energiezuinige verlichting: de basics

Spaarzaam omspringen met stroom: het is iets wat we allemaal langzamerhand onder de knie beginnen te krijgen. En maar goed ook, want door minder energie te verspillen, doen we zowel onze portemonnee als het milieu een plezier.

Voor we ingaan op de specifieke vereisten van energiezuinige lampen in de badkamer, hier alvast enkele algemene richtlijnen om elektriciteit te besparen door slimme verlichting te kiezen:

  • Vermijd gloeilampen. Heb je nog gloeilampen in huis? Vervang ze tijdig door nieuwe, energiezuinige lampen. Spaarlampen, tl-lampen en ledverlichting zijn de beste opties.
  • Opgelet: buislampen lijken sprekend op tl-lampen, maar verslinden veel meer stroom!
  • Ben je niet in de badkamer? Doof de lichten dan.
  • Zorg voor verschillende verlichtingsniveaus, zoals kamerverlichting, sfeerverlichting en spotjes die je helpen bij het scheren of opmaken.

Spaarzame ledverlichting in de badkamer

Ledverlichting verbruikt 90 procent minder dan traditionele gloeilampen en is verbazend veelzijdig. De markt met verlichtingsarmaturen voor ledlampen is de laatste jaren sterk gegroeid, waardoor je nu kunt kiezen uit koele en warme verlichting, in een klassieke, landelijke of moderne armatuur. En specifiek voor de badkamer bestaan er ook heel wat ontwerpen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze strakke en stijlvolle ledlamp van het Nederlandse designmerk Clou voor boven je spiegel?

Energiezuinige verlichting - Clou Lineabeta - LI_5723.29 

Of het Italiaanse design van Inda? Dat energie besparen en design perfect samengaan, staat nu officieel vast.

Energiezuinige verlichting - Inda

Je badkamer = een gesamtkunstwerk

Je badkamer inrichten doe je niet elke dag. Het spreekt dan ook voor zich dat je de inrichting in één keer wil realiseren, en dat je een zo groot mogelijk harmonie nastreeft. Laat je bijstaan door een badkamerspecialist die je kan informeren over sanitair, verwarming, meubilair, lichtarmaturen … Kom langs in een van de Facq-showrooms, laat je verrassen door de mogelijkheden en stel zelf je droombadkamer samen!

 

07/12/2015

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Zuinig verwarmen in je nieuwbouw? Kies voor zoneverwarming
Volgende artikel
N’abandonnez pas votre terrasse en hiver !