Interieur - Design

Design hanglampen, onze favorieten!

Overdrijf niet met hanglampen of lichtarmaturen, drukte interieurarchitect An Van Loo ons op het hart. Een verlichtingsarmatuur per kamer volstaat om een mooi accent te leggen. Welke lichtaccenten zou Inspirerend Wonen leggen? Hier zijn de favoriete design hanglampen van onze redactrices…

Moaré van Santa & Cole

De Moaré lamp werd in 2003 ontworpen door Antoni Arola. Deze lamp oogt sober, maar werpt een speciaal, diffuus licht af. Dit komt omdat verschillende gazen over elkaar de lampenkap vormen en een special optisch effect creëren. De hangverlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren en vinden hun weg zowel naar publieke ruimtes als huiskamers.

Zettel’z 6 design hanglampen van Ingo Maurer

De Ingo Maurer Zettel’z 6 is de favoriete hanglamp van menig interieurarchitect. De Zettel z 6 werpt een mooi, diffuus licht op de ruimte en is bovendien een bron voor eindeloze creativiteit. Geef toe, sfeerverlichting waarmee je interactief kan zijn en gedichten op kan schrijven, je komt het niet vaak tegen!

Mylo pendant van Habitat

Habitat heeft stijlvolle maar betaalbare designlampen in het aanbod, zoals deze Mylo Pendant Lamp uit mat melkglas.

365+ van Ikea

Dat stijlvol design niet duur hoeft te zijn, dat hebben we van Ikea geleerd. Zo gaat het ook met deze sobere 365+ hanglamp, eigentijdse eenvoud troef!

Corolle van Emery & Cie

Ook een subtiele etnische toets kunnen we wel smaken in het interieur, zeker de Corolle hanglamp van Emery & Cie, gemaakt uit dunne versneden metaalblaadjes.

Flowerpot van Panton

De Verner Panton Style Flower Pot hanger is geïnspireerd door het originele design van Verner Panton uit 1969. Het gaat om een heel eenvoudig Panton lichtontwerp dat speelt met twee cirkels die in elkaar passen. Door de uitvoeringen in verschillende felle kleuren doet deze design verlichting frivool en lichtjes futuristisch aan.

E27 Pendant Lamp van Muuto

Mattias Ståhlbom ontwierp voor Muuto een hanglampje met bolvormige gloeilamp, zo sober en zo eenvoudig, dat het meteen waanzinnig populair werd. Zelfs de Black Keys houden van de E27 lamp van Muuto, zo bleek uit hun laatste concert in de Antwerpse Lotto Arena.

 

15/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een woning inrichten, hoe doe je dat?
Volgende artikel
Interview: het DVV woonkrediet ontrafeld (II)