Interieur - Design

Design hanglamp: Numerouno van Johannes Kiessler

Ontwerpen gaat niet louter over steeds nieuwe dingen produceren, het gaat ook over het vinden van nieuwe manieren om iets wat we al hebben te combineren. Dat bewijst Johannes Kiessler met zijn Numerouno, een design hanglamp die beide combineert.

Een design hanglamp met weinig milieu-impact

Numerouno is zowel een nieuw product als een combinatie van wat we al hadden. Zijn silhouet is gemaakt van golfkarton en de kabels zijn vervaardigd door de plaatselijke industrie, de andere componenten kan je vinden in een hardware-winkel. De design hanglamp is dus een ontwerp met weinig impact op het milieu. Door het lichtgewicht en de 21 Watt-verlichting ligt het energieverbruik in productie en transport van deze designlamp ook lager in vergelijking met soortgelijke producten.

Aantrekkelijk geproduceerd en toch betaalbaar

Numerouno is een experiment om een semi-industrieel product dat aantrekkelijk geproduceerd is, toch betaalbaar op de markt te brengen. Ook verloren velen onder ons het besef vanwaar de dingen die ons omringen vandaan komen en hoe ze gemaakt worden. Daarom is, in de traditie van het industriële verleden van Berlijn, Numerouno geproduceerd en geassembleerd in de centrale wijk Charlottenburg, op 2 minuten lopen van Zoo-Station.

Numerouno een unieke design lamp

Numerouno is een design hanglamp gemaakt van karton die je overal kan hangen: boven je eettafel, boven het aanrecht, boven je bureau of werkbank… Eender waar je Numerouno hangt, hangt ze beeldig! De design lamp is snel en gemakkelijk te installeren en geeft een mooi, warm en aangenaam licht. Bovendien kan je ook de hoogte van de lamp instellen voor een persoonlijkere omgeving.

11/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een deurgrendel voor binnen- en buitendeuren
Volgende artikel
De schoorsteen vegen: werkwijze