Interieur

Verhuizen wordt kinderspel met deze handige verhuistips (2)

Verhuizen, de meesten hebben er een hekel aan! Toch is het een noodzakelijk kwaad. Om alles vlot te laten verlopen, deelden we vorige week al drie gouden verhuistips met jullie. Vandaag is het tijd voor deel twee. Houd het hoofd koel en begin eraan!

1)    Niets verloren?

De grootste uitdaging bij een verhuizing is ervoor zorgen dat je geen enkele schroef, bout of plug verliest. Anders wordt het wel héél lastig om die wandkast opnieuw in elkaar te zetten. Stop ze daarom in een envelop die je bij in de doos legt. Grotere onderdelen van elektrische apparatuur, bijvoorbeeld een kabel van de televisie, kun je bewaren in een plastic zak die je dicht kleeft en van een label voorziet.

2)    Pak op voorhand in

Alles wat je enkele dagen kunt missen, moet je al op voorhand inpakken. Dat spaart je tijd uit op de verhuisdag zelf. Je winterkleren, bijvoorbeeld, heb je niet nodig als je in de zomervakantie verhuist. En heb je écht vijf radio’s nodig? Pak er gerust al vier in. Daar ben je al vanaf!

3)    Hou schoonmaakproducten apart

Wie zijn huurappartement of –huis moet poetsen voor de volgende bewoner doet er goed aan een schoonmaak-kit apart te houden. Ook hier geldt: wat je op voorhand kunt doen, doe je best al op voorhand. Zo bespaar je je op de dag zelf heel wat werk.

4)    Gebruik je reiskoffers

Handig om je kleren in te stoppen op reis, óók praktisch tijdens de verhuizing! Reserveer je reiskoffers wel enkel voor spullen die je vlug nodig zult hebben, zoals bijvoorbeeld lakens, handdoeken en kleren. Zo moet je in je nieuwe woning niet eerst uren dozen lopen doorzoeken alvorens je een douche kunt nemen.

5)    Papier hier!

Hou belangrijke papieren en documenten het liefst zo dicht mogelijk bij je. Niets zo vervelend als contracten, diploma’s en verzekeringspapieren die zoek zijn na een verhuizing.

6)    1 doos per kind

Heb je kinderen? Zorg er dan voor dat je 1 (één!) doos reserveert per kind. Die vul je met spullen die hij of zij onmiddellijk na de verhuizing al nodig heeft. Zoals bijvoorbeeld: een pyjama, een telefoon, schoolgerief, kleren…

Happy packing!

Heb je zelf ook nog tips om het verhuizen makkelijker te maken? Deel ze dan gerust met ons!

01/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Fruitbomen planten? Dat doe je zo!
Volgende artikel
Je woning opknappen in een weekend: vier gouden tips!