Interieur

Van een saaie inrichting naar een glamour interieur: tips en tricks!

Hou je wel van een woning die net dat tikkeltje meer heeft? Een plek die klasse en luxe uitstraalt? Dan hebben we goed nieuws! Een woonkamer met een luxueuze look is namelijk niet alleen weggelegd voor de allerrijksten. Met onderstaande tips en tricks tover je een saai interieur meteen om tot een glamour interieur, zonder dat je daarvoor diep in de buidel hoeft te tasten!

Glamour begint met een net en opgeruimd huis

Om de klasse van je interieur volledig tot haar recht te laten komen, begin je het best bij de basis. Gooi het overbodige weg, ruim grondig op en maak alles tot in de puntjes schoon. Verwijder vlekken en vingerafdrukken op glazen of metalen ondergronden, zodat elk accessoire weer straalt als nooit tevoren. De beloning voor je inspanning is groot, en het kost je amper iets!

Een glamour interieur zonder bling bling

Glamour wordt nog al te vaak geassocieerd met bling bling. Nochtans is een over-the-top interieur verre van glamoureus, integendeel. Glamour zit ‘m in elegantie en evenwicht. Materialen kunnen glamoureus zijn, kleuren kunnen glamoureus zijn,… zolang je maar voor kwaliteit kiest. Hou je van zilver maar wil je niet te veel betalen? Kies dan voor kwaliteitszilver uit een tweedehandszaak. Het retro-effect krijg je er zomaar bij!

Investeer in een eyecatcher

Een investering in een klassevolle eyecatcher trek het niveau van je leefruimte automatisch naar een hoger niveau. Een Chesterfield, een design tafel, het zijn dé handelsmerken van een glamour interieur. Kies er een meubel of accessoire uit dat je zodanig mooi vindt, dat het iets meer mag kosten. De hogere aankoopwaarde wordt gecompenseerd door het effect op de andere (goedkopere) accessoires in je interieur. Die gaan er meteen een stuk luxueuzer uitzien!

Kleuren zeggen alles

Blauw en wit porselein, rode zijde, groen fluweel, … Kleuren hebben een onmiddellijk effect op de uitstraling van je interieur. Opgelet: kies altijd voor een uitgebalanceerd evenwicht. Overdaad schaadt en neigt al gauw naar kitsch. Een glamour interieur is verrassend en subtiel tegelijk!

30/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe kan je makkelijk een deurklink vervangen?
Volgende artikel
Ontdek de voordelen van sleutel-op-de-deur bouwen op Batibouw 2014