Bouw & Reno

Van duurzaam bouwen tot droomhuis…

Simon Dale is een familieman uit Wales. Zijn ecologisch bewustzijn groeide zo hard dat hij besloot zijn eigen huis uit te graven en te bouwen, helemaal volgens de principes van het duurzaam bouwen. Het resultaat is een van de meest charmante, warme en fantasierijke huizen die je jou maar kan inbeelden. En dat voor amper £3,000!

Duurzaam bouwen en zelf huis bouwen

Waarom wilde Simon Dale zelf een huis bouwen, en dan nog zo’n hobbit huis volgens de principes van de organische architectuur? “Het is leuk,” zegt hij zelf, “jouw eigen leven op jouw manier leven geeft veel voldoening.” Maar zijn huis is ook een pleidooi voor creativiteit, duurzaamheid en ecologisch bouwen. Ervaring als architect, timmerman of ingenieur had Simon Dale niet. Zijn manier van woningbouw was dan ook vrij eenvoudig. Hij nam een kettingzaag en zaagde dertig kleine boompjes af en verder gebruikte hij vooral instrumenten die zijn menselijke energie verbruiken, zoals de hamer, de schop en de beitel. Op amper vier maanden was zijn huisje klaar!

Droomhuis: ontwerp je eigen huis

Het huis is gemaakt uit hout, steen en stro, stuk voor stuk natuurlijke materialen. Het wordt verwarmd met een haardvuur, heeft een zonnepaneel voor elektriciteit en een composttoilet. De binnenmuren zijn afgewerkt met leembepleistering. De uitstraling van het huis is creatief, artistiek, elegant en gezellig!

 

 

28/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De Belg na de groene lening
Volgende artikel
Levensverzekering of schuldsaldoverzekering