Interieur

De ultieme mancave inrichten: 5 must-haves

mancave touch

Een eigen mancave, welke man droomt er niet van? Een plek waar je samen met je vrienden ongestoord je hobby’s – al dan niet drankgerelateerd – kunt uitoefenen en waar je gewoon zorgeloos jezelf kunt zijn. Een ruimte die helemaal is ingericht zoals jij dat wil – zelfs als je mancave gewoon je kelder of garage is. Geen geurkaarsjes en andere tierlantijntjes, wel stoere materialen en … Ja, wat verder nog? Deze vijf must-haves dus!

1. Mancave = bar met koelkast

mancave bar

Ah, de bar met koelkast. Het hart van elke mancave! Niet genoeg plek voor een volwaardige bar? Probeer dan toch zeker om een koelkast te voorzien. Tenzij je vrouw of vriendin er niets mee inzit om je koude drankjes te komen serveren, natuurlijk. (Ja, die koelkast moét er dus echt wel komen.)

2. Een luie zetel

mancave zetel

Die luie zetel die je vrouw zo spuuglelijk vindt? Die is uiteraard onmisbaar in je mancave. Een typisch Amerikaans ‘lazy boy’-model is het prototype van mancave-zetels, maar aarzel niet om originelere paden te bewandelen met bijvoorbeeld een set oude autozetels of een sexy ‘Mad Men’ sixties sofa. Of waarom niet gewoon een halve auto? Your cave, your rules!

3. Een tv

mancave tv

Duh.

4. Sportmateriaal

mancave sport

Nee, een basketbalring of minivoetbalveld hoeft niet – maar mag natuurlijk wel. Met ‘sportmateriaal’ bedoelen we vooral de typische cafésporten. Denk maar aan een dartboard, een pooltafel en een pokertafel – ja, poker is een sport!

5. Een mannelijke, persoonlijke touch

mancave touch

Je mancave is jóúw territorium en dat mogen je bezoekers geweten hebben. Foto’s van je gezin zijn uiteraard uit den boze (jóúw ruimte, weet je nog) maar wat dacht je ervan om dat unieke gesigneerde voetbalshirt aan de muur te hangen? Of misschien heb je wel enkele sporttrofeeën die je mooi kunt uitstallen, of een jachttrofee (al dan niet op een rommelmarkt gekocht, maar dat houden we lekker tussen ons) of ingelijste voetbaltickets van die onvergetelijke match, …

 

06/03/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wanneer kies je voor nat of droog pleisterwerk?
Volgende artikel
Losliggende vinyltegels: ideaal in een winkelinterieur