Interieur

Trendy behangpapier in opmars

Gelukkig is de tijd dat behangpapier ons moest doen geloven dat muren beschilderd waren reeds lang voorbij, maar behang is nog steeds in. Speel met origineel behangpapier en bepaal zo de sfeer van uw woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken of kinderkamer.


U kan kiezen uit verschillende stijlen, kleuren en motieven. Gekleurde lijnenpatronen of abstracte retropatronen, oversized bloemenmotiefjes uit grootmoeders tijd, trendy muurbekleding uit vinyl of hout of foto op behangpapier: de mogelijkheden om uw muren stijlvol af te werken lijken wel eindeloos. We lichten enkele originele trends en vernieuwende afwerkingsmaterialen toe.

Retro & vintage

Vintage behangpapier met abstracte vormen in gewaagde kleurencombinaties en oubollige bloemen- en plantenmotieven blijft hip. Haal de sfeer van de sixties en seventies weer in huis en opteer voor een warm en gezellig interieur omgeven door een vleugje nostalgie. Tip: houdt u van opvallende prints, patronen of tekeningen, maar wil u toch de rust in uw woning bewaren, dan kan u best werken met accentmuren. U kan deze accentwanden eventueel laten terugkeren doorheen uw interieur. Ook plafonds, kasten, de binnenkant van een nis of van kaders kan u behangen met retrobehang.

Hoge aaibaarheidsfactor

Ook gespot: wandbekleding met een zacht aanvoelen, een ideale optie voor kinderkamers, slaapkamers of zitkamers. Bekleed uw wanden met een zachte fluwelen toplaag, met textiel, linnen, bamboe of andere natuurlijke materialen en creëer zo een warme uitstraling voor uw interieur.

Barok

Op zoek naar stijlvol behangpapier met een exuberant tintje? Misschien is bedrukt behangpapier met motieven geïnspireerd op art nouveau huizen wel iets voor u. Barokke bloemenmotieven in gouden tinten, afbeeldingen van exotische vruchten of vogeltjes geven een stijlvolle en aristocratische touch aan uw woonkamer.

Fotobehang

Ook muurstickers, fotowanden en muurposters in diverse afmetingen zijn een ware trend en leggen een leuk accent in uw interieur. Maak van uw muur een fotowand met klassiekers als de bosposter, het berglandschap, het tropisch strand of de skyline van een grote stad. Tegenwoordig kan u zelf ook foto’s laten herwerken tot fotobehangpapier. De geknipte manier om uw vakantiebestemming in uw eigen huis te halen!

Vinyl, glas of hout

Een nieuwe trend in behangland is vinyl, een soort plastiek dat ervoor zorgt dat wanden reinigbaar en spatbestendig worden. Vinylbehang is dus zeer geschikt voor vochtige ruimtes als badkamers of keukens. Ook glaswanden zijn een trendy muurbekleding voor deze natte ruimtes en vormen een hip alternatief voor tegels. Glaswanden zijn makkelijk in onderhoud en verkrijgbaar zowel in grijstinten als in flashy en opvallende kleuren. Ook vernieuwend zijn wanden met een houten afwerking. Door uw muren met fineerhout te bekleden, doet u uw interieur baden in een warme gloed.

20/12/2011

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wat is sleutel-op-de-deur?
Volgende artikel
Vaste rentevoet of variabele rentevoet?