Interieur - Woonkamer

Trend: droogbloemen als eyecatcher in je interieur en daarbuiten

Droogbloemen in vaas

Het zoveelste (dure) boeket dat na 3 dagen slap hangt? Ga eens voor een boeket van droogbloemen. Droogbloemen zijn trending, en terecht! Ze zijn niet alleen duurzaam, tijdloos en veelzijdig, maar vormen ook een echte eyecatcher in je interieur. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over de styling, het onderhoud en de mogelijkheden van gedroogde bloemen.

DIY: zelf bloemen drogen? Hang ze ondersteboven!

Je kunt droogbloemen kant en klaar kopen op de markt, online of bij een plantencentrum. Waarom niet als het zo snel & gemakkelijk kan? Schaf je meteen een volledig boeket aan of combineer zelf naar hartelust.

Maar zelf je bloemen drogen is ook heel erg eenvoudig. Een goedkope oplossing die iets meer geduld vraagt, maar wel voor extra voldoening zorgt. Een volledig boeket laten drogen doe je in slechts drie stappen en duurt een tot acht weken, afhankelijk van het type bloem.

  1. Verwijder de losse blaasjes.
  2. Bind de bloemen samen met een elastiekje.
  3. Hang de bloemen ondersteboven op. Het liefst op een warme, droge & donkere plek.

Losse bloemen? Leg ze tussen een zwaar boek en geef ze een paar dagen tijd.

Bloemen die te drogen hangen
Bloemen drogen doe je eenvoudig door ze samen te binden en ondersteboven op te hangen. Zelfs het droogproces oogt mooi, niet?

Good to know: Als het snel moet gaan kan je zelfs bloemen drogen in de microgolfoven! Leg ze tussen twee lagen keukenpapier en zet er een bord op. Voor kleine bloemen heb je al binnen drie minuten een prachtig resultaat.

Droogbloemen stylen: van tijdloos klassiek tot gedurfd bohemian

De mogelijkheden om een droogboeket te stylen zijn eindeloos. Ga je voor klassiek? Met een transparante vaas zit je altijd goed. Mag het iets gedurfder? Droogbloemen staan prachtig in een rotan mand of tas. Gecombineerd met veren heb je zo een nieuwe blikvanger in huis. Je glazen flessen en bokalen gooi je ook beter niet weg: recycleer ze en zet er gedroogde bloemen in. Origineel en duurzaam! Als het nog gekker mag, hang je ze gewoon aan de muur, ondersteboven of ingelijst. Je woonkamer, slaapkamer of overdekt terras zullen er met weinig moeite heel anders uitzien.

Ook droogbloemen vragen onderhoud…

… al is dat gelukkig heel wat minder werk dan bij een gewoon boeket of andere planten. Als je ze niet in de zon zet, af en toe voorzichtig afstoft en er niet te vaak tegenaan loopt, gaan droogbloemen wel een half jaar mee. Sommige plantensoorten, zoals tarwe, blijven zelfs een tot drie jaar mooi. Tijdloos én duurzaam, wat wil je nog meer?

Feestelijk uitpakken of pure eenvoud

Ook buiten je woonkamer scoren droogbloemen. Een droogboeket als trouwboeket heeft extra veel uitstraling, zeker bij een huwelijk in de herfst. Geen huwelijk? Geen probleem! Gedroogde bloemen maken van elke (feest)tafel een pareltje. Ga voor uitbundig bohemian met een overdaad aan droogbloemen en takken in het midden van je tafel. Too much? Houd het simpel en strooi gedroogde bloemblaadjes in het rond. Een gedroogde bloem tussen je servetring zorgt ook voor een subtiele, charmante toets.

23/06/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Keramische vazen | Ontdek hier hoe de trend jou achterover blaast!
Volgende artikel
Trend gespot: tuinspiegel als dé musthave voor jouw buiten