Interieur - Trappen

Zoldertrappen: metalen trap of houten trap?

Zoldertrappen, ze moeten compact zijn, handig en snel uitklapbaar, slipvast en liefst nog veilig ook. Van metalen trap over houten trap tot schaartrap, wat zijn de bestaande mogelijkheden op de markt?

Kies je voor een inklapbare trap? Dan heb je de keuze tussen lichte en stabiele houten zoldertrappen of de zwaardere metalen trappen. Daarnaast kan je nog opteren voor verschillende soorten trappen, zo is er de plooitrap, de uitschuifbare trap en de schaartrap. Tegenwoordig zijn er ook heel wat zoldertrappen op de markt in een trendy uitvoering. Ook de vaste molenaarstrap of de draaitrap winnen aan populariteit.

De plooitrap: de klassieke houten trap

De klassieker onder de zoldertrappen is de plooibare, houten trap. De plooitrap is een inklapbare trap uit drie tot vier delen. Wanneer je de trap inklapt, komen de ladderdelen op het trapluik te liggen.

 

Uitschuifbare trappen

Uitschuifbare trappen, vlieringtrappen of vlizotrappen zijn opvouwbare trappen. Deze zijn gemonteerd op een luik en wordt meestal als een ladder uit elkaar geschoven. Dit type zoldertrappen vind je meestal in de versie van een houten trap, maar kan je ook in een metaal verkrijgen.

 

De schaartrap

Deze metalen trappen kunnen makkelijk in kleinere lengtes gevouwen worden, dankzij het vernuftige opvouwsysteem. Daardoor is een kleinere kastafmeting mogelijk. De accordeontrap van Fakro is een voorbeeld van zo’n opvouwbare trap, die bovendien uitblinkt door zijn onmiskenbare design vormgeving!

 

Zoldertrappen & veiligheid

Zoldertrappen kan je makkelijk zelf monteren. Voor de veiligheid, kan je ook extra handgrepen of trapleuningen bevestigen aan de bovenzijde van de trap. Sommige trappen zijn ook uitgerust met metalen bobbels of een antisliplaag op de treden om uitschuiven te voorkomen.

28/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Binnendeuren plaatsen: keuze te over!
Volgende artikel
Vastgoedmarkt 2012 – lage rentevoet biedt opportuniteiten