Interieur - Trappen

Trap renoveren? Ga voor een stoere lederen trapbekleding

Hou jij van stoer, maar ook van elegant en klassevol? En is je trap bovendien aan renovatie toe? Ga dan voor een lederen trapbekleding. Die verrassende en originele keuze past zowel in een modern als klassiek interieur.

De voordelen van een lederen trapbekleding

We associëren leder doorgaans met autozetels, motorrijders en mode. Toch kun je de stof ook gebruiken als bekleding voor je trap. Het geeft een verrassende toets aan je interieur en wordt ongetwijfeld dé eyecatcher voor je bezoekers.

Leder is een levend materiaal, dat wil zeggen dat er wel wat onderhoud bij komt kijken als je het wil gebruiken als trapbekleding. Na een tijd zal het leer allerlei sporen van slijtage vertonen. Je loopt er tenslotte dagelijks meerdere keren over. Door veelvuldig gebruik slijt het leder af, waardoor het een verweerde look krijgt. Dat kun je herstellen door het te gaan bewerken, maar je kunt er ook voor kiezen om het zo te laten. Je trap ziet er dan nóg authentieker en stoerder uit!

Leder trapbekleding is geluidsdempend

Een bijkomend voordeel van een lederen trapbekleding is dat het warm en zacht aan je voeten is. Bovendien heb je ook geen last meer van een krakende trap, want leder dempt elk geluid. Je kunt dus met een gerust gemoed de trap oplopen zonder vrees dat je huisgenoten zullen wakker worden.

Lederen trapbekleding in verschillende kleuren en uitvoeringen

Er past altijd wel een lederen tint bij jouw smaak en persoonlijkheid. Een donkere of zwarte tint straalt pure klasse uit. Een lichtere bruine kleur doet dan weer erg denken aan een klassieke houten trap. Daarnaast kun je ook opteren voor elegant wit.

Welke kleur je ook kiest, een lederen trapbekleding werkt altijd goed in combinatie met hout of staal. Eigenlijk moet leder qua veelzijdigheid niet onderdoen voor hout. Of je nu van een modern, minimalistisch interieur houdt, of van een gezellig, landelijk of klassiek interieur, leder past zich aan alle omstandigheden aan. Dat komt net door die unieke, stoere look in combinatie met een warme uitstraling.

24/10/2013

Vragen en opmerkingen

R
Robin

Bij welke winkels/ bedrijven kan ik lederen trapbekleding vinden?

    IT
    Iwonen Team

    Beste Robin,

    hangt er wat vanaf of je de trap zelf wilt renoveren of wilt laten renoveren. Zo is Upstairs een goede partij om je trap te laten bekleden met lederen trapbekleding. Daarnaast kan je ook zelf trapbekleding kopen, bv. bij Kwantum of online bij http://www.otto.nl

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Groene Vlamingen kiezen massaal voor zonneboiler
Volgende artikel
Je slaapkamer inrichten met droomaccessoires