Interieur - Trappen

Pimp je trap tot een heus design element

Bij het inrichten van ons interieur, durven we de trap al wel eens te vergeten. Nochtans is het een van de belangrijkste elementen in huis: elke dag gaan we minstens twee keer die trap op of af! Trappen zijn er in allerlei materialen, en daar waar de ene kiest voor een simpele houten trap, kiest de ander voor een heuse design trap. Ben je je huidige trap beu, en wil je hem onder handen nemen? Met deze tips pimp je je trap tot een heus design element!

Speel met de verlichting van je trap

Bij verlichting denken we meestal aan een aantal standaard spotjes in het plafond. Een trap kan je echter ook op andere manieren verlichten. Zo kan je ook spotjes onderaan tegen de muur hangen voor een subtielere sfeerverlichting. Heb je een gesloten trap, dan kan je dit combineren met spotjes in de treden. Als je een rechthoekige trap of een ronde trap hebt, dan kan je spelen met de verlichting door verlichting te hangen in de ruimte in het midden van de trap.

Speel met de leuning van je trap

Met de leuning van je trap kan je eigenlijk alle kanten uit. Veelal kiezen we voor een eenvoudige houten leuning, maar door met het materiaal te spelen krijg je al gauw een heel andere trap. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuning in glas? Je kan daarbij voor een leuning volledig in glas kiezen, of voor een combinatie van glas en hout. Een andere mogelijkheid, is om je houten trapleuning te combineren met een stalen frame: dat biedt extra bescherming en geeft je trap een totaal andere uitstraling.

Speel met de decoratie van je trap

De verlichting en de trapleuning onder handen nemen is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hou je het liever wat eenvoudiger, dan kan je ook de decoratie van je trap aanpakken. De meest eenvoudige manier van decoreren is enkele foto’s of schilderijen plaatsen aan de wand. Hang daarbij gerust de hele wand vol! In een woonkamer zou dit te druk overkomen, maar aan de wand van de trap stoort dat niet. Als je een rechthoekige of een ronde trap hebt, dan kan je in het midden daarvan ook decoratie hangen.

28/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe maak je je zwembad zomerklaar?
Volgende artikel
The New Old | Indrukwekkend licht huis van Jessica Liew