Interieur - Trappen

Je trap bekleden: wat zijn de mogelijkheden?

Heb je het graag modern, of houd je eerder van klassiek? Wat je interieursmaak ook is, het is belangrijk dat je trap binnen de gewenste stijl past. De trap vormt de blikvanger van je hal en valt meteen op. Door je trap te bekleden, geef je hem meteen een heel andere uitstraling, zonder dat je een nieuwe trap moet installeren. Hout, leder of staal: de mogelijkheden zijn legio.

Waarom je trap bekleden?

Is je trap aan renovatie toe of past je trap niet binnen je interieur? Dan is een nieuwe trapbekleding de ideale oplossing. Bij het bekleden plaatst men meestal gewoon nieuwe treden bovenop de bestaande treden. Het resultaat is een trap die er als nieuw uitziet en die straalt als nooit tevoren. En dat zonder dat je je trap moet uitbreken!

Verschillende soorten trapbekleding

Hout, tapijt, leder of staal: je kan je trap bekleden met tal van materialen. Hout is het meest voorkomend en past in zowat elk interieur. Wie het wat specialer en exclusiever wilt, kiest voor leder of staal.

  • Houten trapbekleding: veruit de meeste trappen zijn houten trappen. Een nieuwe, houten trapbekleding geeft je trap een warme uitstraling. Bovendien heb je de keuze uit verschillende kleuren, waardoor de bekleding zowel in moderne als in klassieke interieurs past en je niet je hele interieur moet aanpassen aan je nieuwe trap.
  • Trapbekleding met tapijt: trapbekleding met tapijt was vroeger erg populair, maar ook in moderne of landelijke interieurs kom je er mee weg! Er zijn dan ook heel wat varianten op de markt die voor een unieke afwerking zorgen.
  • Lederen trapbekleding: wie het echt speciaal wilt, kiest voor een lederen trapbekleding. Leer is stoer doch elegant en smaakvol.
  • Stalen trapbekleding: staal klinkt als een vreemd materiaal om te gebruiken in je interieur, zeker als het om je trap gaat. In combinatie met natuurlijk hout of glas geeft het echter een mooi, verrassend resultaat. Stalen trappen komen dan ook vaak voor in moderne en strakke interieurs.

Bron foto’s: Upstairs

11/09/2014

Vragen en opmerkingen

RG
roland goovaerts

ik zou opnieuw onze trap willen bekleden met vattapijt.Quid?Er ligt nu al tapijt op.
Dank

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wonen in een huisje van 15 vierkante meter? Dat doe je zo
Volgende artikel
Kleine woning. Klein budget. Groots uitzicht!