Interieur - Trappen

Betonnen trappen: modern en functioneel

Trappen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Hout geeft nog altijd de toon aan, maar tegenwoordig zijn betonnen trappen meer en meer in opmars. Vooral in moderne, trendy interieurs komen ze volledig tot hun recht.

Trappen in gepolijst beton

Bij beton denken veel mensen aan een ruw materiaal dat er robuust en weinig aantrekkelijk uitziet. Maar beton kan je perfect behandelen zodat het erg mooi uitziet. Betonnen trappen worden vaak gepolierd waardoor ze een gladde look krijgen. Zandstralen is een techniek die ook een mooi resultaat oplevert. Ideaal voor mensen die van een strak interieur houden. In kantoren in industriële stijl tref je ook regelmatig een betonnen trap aan. Dikwijls zijn het oude fabrieksgebouwen die heropgewaardeerd werden en erg in trek zijn bij bedrijven met een hip imago.

Betonnen trappen: prefab of op maat

Een betonnen trap is dikwijls prefab in de fabriek gemaakt, maar kan ook volledig op maat gemaakt worden. De eerste optie is goedkoper, maar met de tweede heb je veel meer mogelijkheden qua design en vorm. Betonnen trappen zijn in allerlei formaten verkrijgbaar: recht of in boogvorm, in één overspanning of met afzonderlijke treden. Bovendien kan je er ook een draaitrap van maken. Die veelzijdigheid is een van de redenen die hun populariteit verklaren.

Onderhoudsvriendelijk en degelijk

Ben je op zoek naar een stabiele trap die lang meegaat? Dan moet je vast en zeker een betonnen trap overwegen. Hij is verder ook vuurbestendig (in tegenstelling tot een houten trap), vergt weinig onderhoud en heeft een hoog akoestisch comfort.

In combinatie met een accentkleur

Betonnen trappen zie je ook dikwijls terugkomen in lofts, in de meeste gevallen met een glanzende betonnen vloer. Als je het beton combineert met een (felle) accentkleur zoals geel of groen die je bijvoorbeeld voor je keukenkasten gebruikt, krijg je een heel mooi geheel.

10/01/2013

Vragen en opmerkingen

V
Verdonck

Hallo,
Kan ik bij jullie een prijsofferte bekomen voor het plaatsen van een betonnen trap?
Met dank bij voorbaat!
Mvg
D. Verdonck

  IT
  Iwonen Team

  Beste,
  zelf plaatsen wij geen trappen, wij bieden louter informatie hierover. Afhankelijk van het soort trap dat u wenst, zijn er heel wat bedrijven die u een prijsofferte kunnen bezorgen. Door de grote hoeveelheid aanbieders, is het moeilijk te zeggen waar u best gaat kijken. We raden u dan ook aan verschillende offertes bij verschillende bedrijven te vragen en deze tegen elkaar uit te spelen.

  Veel succes met uw zoektocht en uw toekomstige trap!
  iWonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je oprit sneeuw- en ijsvrij houden met strooizout
Volgende artikel
Bureau in woonkamer inrichten