Interieur

Tips & tricks voor een zonnige paasbrunch

Zondag is het Pasen én mooi weer, dat vraagt om een heerlijke paasbrunch onder het zalige lentezonnetje. Hoe je deze zonnige paasbrunch best aanpakt? Dat lees je hier!

Paasbrunch onder het zonnetje

De paashazen hebben een goed woordje gedaan bij de weergoden want zondag wordt een stralende dag. Om optimaal van Pasen te genieten, is het dan ook een leuk idee om je paasbrunch onder de stralende zon te houden. Om te beginnen heb je tafels en stoelen nodig om iedereen een plekje te geven. Daarna is het tijd voor decoratie, het dekken van de tafel en de aankleding.

Tip: Organiseer je enkel voor jouw gezin een brunch? Dan volstaat de terrastafel, maar is heel de familie uitgenodigd op je paasbrunch? Dan voorzie je beter enkele extra tafels om de brunch vlot te laten verlopen.

Openluchtdecoratie en inkleding

Heb je een boom in je tuin, een carport in de buurt of enkele lantaarns? Dan kan je aan deze elementen kleurrijke vlagjes en slingers ophangen. Gebruik bijvoorbeeld één tak van de boom als paastak en een andere om paasmobielen aan op te hangen. De rest van de bloemen, planten en struiken bewaar je om de paaseieren en andere verrassingen in te verstoppen voor de kleintjes.

Tip: Buiten is het natuurlijk iets moeilijker dan binnen om vlaggetjes, slingers enzovoort op te hangen. Wees dus creatief met je paasversiering in de tuin en focus je vooral op de tafeldecoratie.

De tafel dekken voor de paasbrunch

De centrale kleur met Pasen is vrolijk geel! Deze kleur mag dus absoluut niet ontbreken op je paastafel. Je kan deze zonnige kleur lustig combineren met lieve pastelkleuren zoals roze, lichtblauw of groen. Je kan servetten, een tafellaken of kaarsjes voorzien in deze kleur. Daarbij kan je de tafel versieren met gele krokussen, stralende zonnebloemen of witte margrieten. Op je kleurrijke tafel mogen ook de donzige konijntjes en schattige kuikentjes niet ontbreken. En natuurlijk heb je ook paaseieren nodig.

Tip: Pas op dat je paaseieren niet smelten! Verstop ze niet lang voor jullie ze gaan zoeken of leg ze op koele schaduwplekjes.
18/04/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Moderne badkamermatten voor een stijlvolle inrichting
Volgende artikel
Design badkamer CConceptWall: richt je badkamer trendy en creatief in