Interieur

Spikkeltje spikkeltje aan de wand! Terrazzo is de nieuwste trend

We kunnen niet om de nieuwste interieurtrend heen: terrazzo duikt overal op. Trendwatchers hadden het een jaar geleden voorspeld en nu beleeft deze gespikkelde natuursteensoort haar hoogdagen. Maak kennis met het vrolijke broertje van marmer.

Wat is terrazzo

Terrazzo is een natuursteen die je kunt herkennen aan z’n vele spikkels. Deze spikkels zijn restmateriaal van marmer en graniet of glas- en metaalsnippers, gegoten in beton. Terrazzo was in de 15e eeuw razend populair en werd gebruikt voor de vloeren van prachtige

Venetiaanse palazzo’s. De natuursteen komt voor in alle vormen en kleuren, met een oogverblindend effect.

 

Waarvoor wordt terrazzo gebruikt?

Aanrechtbladen

Het verlangen naar nostalgie scheert dezer dagen hoge toppen. De gespikkelde aanrechtbladen of werkbladen geven een sobere keuken wat meer pit, met een knipoog naar vroeger.

Vloeren

Epoxyvloeren met terrazzo-design geven je interieur een strakke en stijlvolle toets. Je kan naar hartenlust variëren met vormen en kleuren. Terrazzo gietvloeren zijn bovendien handig in onderhoud: even met de zwabber erover en klaar!

Badkamermeubels
Terrazzo in de badkamer: een topper! Van vloer over spoelbak tot douche, terrazzo biedt een grote creatieve vrijheid. Pluspunt: terrazzovloeren zijn ook ideaal voor vloerverwarming. Minpunt: overdaad schaadt. Kies voor óf vloer óf douche.

Stoffen

Een zetel overtrokken met een stofje met terrazzomotief toont aan dat je helemaal mee bent met de trend. Subtiel maar ‘spot on’.  Niet alleen de interieurliefhebbers staan te juichen, ook de fashionista’s trekken de stijl door in rokjes, t-shirts, oorringen, …

Kunstobjecten

Terrazzo is ook ontzettend populair onder beeldende kunstenaars. Terrazzobanken, tafels, beelden, vazen, fonteinen: de spikkels vallen altijd in de smaak!

28/05/2017

Vragen en opmerkingen

P
prixos

Heel mooi! Zelf heb ik dit ook in de keuken als aanrechtblad. Ben er super blij mee, doet net iets extras voor de keuken. Een Terarazzo stofje zou ook heel leuk zijn op een stoel of iets.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Verruim je blik: decoreer met spiegels
Volgende artikel
Haal meer uit je keuken: mengkraan versus eengreepsmengkraan