Interieur

Student in huis? Zo richt je de ideale studeerkamer in

studeerkamer

Het schooljaar is goed en wel begonnen en voor studenten betekent dat dat er weer hard gewerkt moet worden. En dan is het wel zo leuk om een rustige en aangename studeerkamer te hebben om je boeken open te slaan en taken te maken. Met deze tips scoor je tien op tien voor inrichting!

Begin bij het begin

Zoals ze zeggen: een goed begin is het halve werk. Zorg dus voor een bureau met voldoende ruimte, een degelijke bureaustoel waar je ergonomisch op kunt zitten en wat opbergruimte, zoals een boekenkast of -plank om al je boeken, mappen en notities overzichtelijk te bewaren.

Netjes opgeruimd

Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd. Oftewel: vermijd rommel door alles een vaste plek te geven. Papieren in een bak of map, pennen en potloden in een pennenzak of beker, en alle overige spullen weggestopt in lades of kastjes wanneer je ze niet nodig hebt.

Voldoende licht

In de winter wordt het veel vroeger donker, dus is er bij late studeersessies niet meer voldoende daglicht om bij te kunnen werken. Een gebrek aan licht maakt je moe en kan zelfs hoofdpijn veroorzaken. Investeer dus in een fatsoenlijke bureaulamp en je ogen zullen je dankbaar zijn.

De juiste kleur

Kleuren bepalen voor een belangrijk deel de stemming en sfeer in een kamer. Voor de studeerkamer kies je dus beter een rustgevende kleur als donkerblauw, dan schreeuwerig geel of felrood. Ook groen is een goede optie. Geen zin om te schilderen? Met wat plantjes in de buurt is het misschien ook helemaal niet nodig!

Een gezellige studeerkamer

studeerkamer

Studeren wordt veel leuker als er wat gezelligheid om je heen is. Hang bijvoorbeeld een prikbord op, waarop je niet alleen notities, maar ook mooie foto’s of hier en daar een motiverende quote ophangt. Een plantje brengt ook wat leven in de brouwerij, of maak het jezelf aangenaam met wat frisse geurkaarsen. Je zult zien dat studeren dan al geen opdracht meer is!

15/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
4 redenen waarom het niet lukt om je huis net te houden
Volgende artikel
De 10 geboden van klein wonen