Interieur - Slaapkamer

De voordelen van Egyptisch katoen

Egyptisch katoen

Tijdens de zoektocht naar nieuw bedlinnen worden veel verschillende stofsoorten geadviseerd. Als meest superieur wordt Egyptisch katoen gezien. En weet je wat, dat klopt wel degelijk. Egyptisch katoen is heerlijk om onder te slapen. Maar wat maakt Egyptisch katoen zo bijzonder? En waarom slaapt het dan zo lekker? En waar wordt Egyptisch katoen nog meer voor gebruikt? Allemaal vragen die in deze gastblog beantwoord zullen worden!


Marcel adviseert dagelijks mannen over het perfecte overhemd voor de overhemdenspecialist Overhemden.com. In zijn zoektocht naar de mooiste stoffen en wevingen voor overhemden ontdekt hij ook de toepassingen van bijzondere stoffen in huis.”

Ontdek alle gastblogs op Inspirerend Wonen of meld je zelf aan om te bloggen!


Het gevoel van Egyptisch katoen

Het Egyptische katoen onderscheidt zich van andere soorten doordat het heerlijk zacht aanvoelt en lang meegaat. Al duizenden jaren wordt langs de oevers van de Nijl katoen verbouwd. Door de ideale weersomstandigheden en de uitzonderlijke katoenplanten ontstaat een zeer lange katoenvezel. Die lange vezels maken de stof heel duurzaam, sterk en vochtabsorberend. Ideaal om onder te slapen dus. De fijnheid van dit katoen zorgt namelijk voor het ‘tweede huid’-gevoel.

De beste soorten Egyptisch katoen

In dekbedden van Egyptisch katoen zitten tot wel 800 draden per inch verweven. Dat verklaart meteen waarom de stof zo zacht aanvoelt. Let wel: die 800 draden per inch zijn alleen mogelijk met de beste varianten Egyptisch katoen. De beste soorten zijn Giza 45 en Giza 87. Het bedlinnen van prestigieuze hotelketens is bijvoorbeeld van deze stofkwaliteiten gemaakt.

Andere katoensoorten voor bedlinnen

Voor bedlinnen worden ook reguliere katoensoorten gebruikt, voornamelijk katoen uit India, Pakistan en China. De draaddichtheid daarvan is lager, waar de stof wat stugger aanvoelt.

Tip! Voor overhemden geldt hetzelfde: hoe lager de draaddichtheid, hoe stugger het katoen.

Ander gebruik van Egyptisch katoen

Overhemd

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een overhemd of andere kleding in Egyptisch katoen. Deze geweldige stof leent zich perfect voor kleding die rechtstreeks op het lichaam wordt gedragen, zoals ondergoed, een overhemd, T-shirts en sokken.

 

13/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
2017 een jaar vol nieuwe woontrends op laminaatgebied
Volgende artikel
Kalsarikännit: een avondje thuis op z’n Fins