Interieur - Slaapkamer

Vergeet huisstofmijtallergie dankzij smartSleeve® !

Onlangs brachten we een bezoek aan de toonzaal van Bekaert Textiles. Bekaert Textiles is wereldwijde producent van matrasstof en sinds kort boeken ze ook succes met smartSleeve®. Een innovatief en zelfs revolutionair product dat verschillende slaapproblemen oplost. We spraken met Hélène Sergeant & Wim Van Thienen en zij vertelden ons op enthousiaste wijze wat smartSleeve® is en welke voordelen het oplevert…

Kan je kort even toelichten wat SmartSleeve® is en wat jullie exact doen?

SmartSleeve® produceert matras- en kussenbeschermers die op een natuurlijke wijze komaf maken met slaapverstoorders zoals muggen, stress en allergieën. Niet zomaar een kussen- of matrasbeschermer dus, maar een echte slaapverbeteraar.

Kan je de voordelen van jullie verschillende producten op een rijtje zetten?

smartSleeve® producten zijn allen voorzien van een luchtlaag van 3mm wat zorgt voor een optimaal vochttransport en een optimale ventilatie. Deze luchtlaag zorgt er dus voor dat je droog & comfortabel ligt wanneer je slaapt. Bovendien is de ophoping van vocht in je kussen en matras zeer onhygiënisch wat leidt tot heel wat beestjes: bacteriën, schimmels, huisstofmijt, …

smartSleeve® zorgt er dan ook voor dat het vocht op de juiste manier weggeleid wordt van het lichaam waardoor je dus steeds droog ligt & comfortabel kan slapen. In dat geval spreken we over de thermoneutrale zone tijdens de slaap en zal je veel minder of niet wakker worden. SmartSleeve® producten zijn dus bewezen slaapbevorderaars.

Bovendien leveren de smartSleeve® matrasbeschermers een bijkomend voordeel voor mensen die thuis een matras met traagschuim hebben. Dit soort matrassen zorgt ervoor dat er een zeer nauw contact is tussen het lichaam en het schuim. Dit levert enerzijds voordelen op maar anderzijds zorgt het voor een slechte ventilatie waardoor je sneller gaat zweten. Combineer je de traagschuim matras echter met een smartSleeve® matrasbeschermer, dan vermijd je dit probleem dankzij de 3D luchtlaag.

Voor welke concrete slaapproblemen kunnen jullie een oplossing bieden?

We kunnen eigenlijk 6 verschillende slaapproblemen oplossen met onze producten. Zo kunnen we in de zomer een oplossing bieden tegen de muggen dankzij onze Sleep Mosquito Protected smartSleeve®. Voor mensen die moeilijk inslapen en last hebben van stress hebben we de Sleep Relaxed smartSleeve® die een zachte lavendelgeur verspreidt en dus relaxerend werkt. De Sleep Waterproof smartSleeve® is voor mensen die last hebben van incontinentie. Voor ieder type persoon en voor ieder probleem kunnen we dus eigenlijk een oplossing bieden.

Daarnaast is het ook zo dat je de verschillende SmartSleeve® producten niet het hele jaar door gebruikt. De Sleep Mosquito Protected zal je bv. enkel gebruiken in de nazomer terwijl de Thermo Regulated vooral in de zomer en winter van pas zal komen om je temperatuur op peil te houden.

De smartSleeve® voor de matras wordt bovendien ook van een handig sluitsysteem voorzien. Dit sluitsysteem bestaat uit een elastisch koord met speciaal sluitsysteem. Je plaatst de smartSleeve® over je matras, je trekt het touw aan zodat de smartSleeve® mooi aanspant  en de koordstopper zorgt ervoor dat alles netjes op z’n plaats blijft. Gedaan dus met midden in de nacht te moeten opstaan om je matrasovertrek terug goed te leggen!

Een zeer praktische, ergonomische en gebruiksvriendelijke oplossing.

Jullie maken gebruik van de innovatieve 3D-technologie en Purotex® technolgie. Wat houdt dat juist in?

De smartSleeve® start eigenlijk vanuit de 3D breistructuur. Deze verschilt van andere producten zoals bv. de Aerosleep en onderscheidt zich met zijn X-structuur: een structuur die nooit kan invallen maar steeds terugveert. In tegenstelling tot andere producten waar men werkt met een rechte structuur: als je daarop gaat liggen, valt de structuur eigenlijk plat en die zal nooit meer volledig terug opveren wat negatief is voor de performantie.

De X-structuur komt voor in ons instapmodel, de Ventilated SmartSleeve®, maar komt ook terug in alle 6 modellen. Dankzij deze X-structuur en de 3D breitechniek is de levensduur van de smartSleeve® producten minstens 10 jaar. Dit werd namelijk getest a.d.h.v. een roltest.

Bovendien kan de 3D breistructuur ook aangevuld worden met capsuletechnologie. Die capsuletechnologie wordt toegepast op onze Allergen Protected, Thermo Regulated, Relaxed & Mosquito Protected. Bij iedere smartSleeve® vinden we echter een ander soort capsule:

De Allergen Protected, welke beschermt tegen allergie en huisstofmijt, is voorzien van capsules met probiotica. Deze capsules zorgen ervoor dat je bedomgeving proper, zuiver en droog blijft. Op die manier doden we de huisstofmijt niet maar zorgen we er wel voor dat ze ‘andere oorden’ op zoekt en onze slaapkamer dus verlaat. De probiotica of goede bacteriën, zorgen ervoor dat de uitwerpselen van de huisstofmijt, welke de bron zijn van huisstofmijtallergie, opgegeten worden. Op die manier worden de allergenen sterk gereduceerd en verdwijnt de huisstofmijtallergie dus. Momenteel worden deze smartSleeve® producten nog verder getest bij het UZ in Gent door professor Philippe Gevaert welke een expert is op vlak van huisstofmijtallergie in de wereld. Zij gaan nu dus testen of ze met echte allergiepatiënten, die dus  serieus ziek worden van huisstofmijt, dezelfde resultaten behalen. De eerste tests geven trouwens al positieve resultaten aan. Op basis van grotere testen gaan we die resultaten nu trachten te bevestigen.

Daarnaast hebben we in verschillende werelddelen ook al een astma- en allergielabel behaald. Op die manier kunnen we garanderen dat het product geen negatieve invloed heeft op astma en allergie.

Wat is de prijs van de verschillende smartSleeve® producten?

De prijs ligt dan wel gevoelig hoger dan bij andere producten – afhankelijk van het type smartSleeve® & de grootte vanaf €169 tot €239 –je krijgt er echter wel heel wat voordelen voor. Bovendien is de levensduur van de smartSleeve® minstens 10 jaar. Reken daar ook nog bij dat, wanneer je kampt met allergieën, je dankzij de smartSleeve® veel minder medicijnen moet nemen. Ten slotte kan een smartSleeve® ook een upgrade zijn voor een bestaande matras. Normaliter moet de matras om de 10 jaar vervangen worden maar dankzij een smartSleeve® matrasbeschermer wordt ook de levensduur van de matras verlengd.

Hebben jullie al concrete feedback gekregen?

We hebben al verschillende testimonials gekregen. Zo was er een kindje die door z’n allergieën niet mee kon op schoolkamp. We hebben die jongen dan een smartSleeve® pakket bezorgd en na afloop wilde hij het niet meer terug geven omdat hij er zo tevreden over was.

Er is ook een blogster bij ons geweest die ook last heeft van huisstofmijtallergie. Na het testen van de Sleep Allergen Protected smartSleeve® was ze zo tevreden dat ze er een artikel over geschreven heeft.

Het mooie aan heel het smartSleeve®-verhaal is dat we nu wel rechtstreekse feedback krijgen van onze eindconsument. Als Bekaert Textiles en leverancier voor matrasstof leveren we de stof bij de producent van de matrassen waarna hij zijn matras bij de consument levert. Daar stonden we dus eigenlijk te ver van de eindklant om rechtstreekse feedback te krijgen. Met het smartSleeve®-verhaal staan we veel dichter bij de klant en dit merken we dan ook aan de feedback & testimonials die we regelmatig binnenkrijgen. Zo kunnen we overigens ook beter inspelen op de wensen en de noden van de klant en dus nog betere producten ontwikkelen.

Nog tot maandag 25/03/2013 kan je deelnemen aan de smartSleeve® wedstrijd waarbij je een smartSleeve® pakket kan winnen.

20/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een minimalistische woonkamer voor meer rust
Volgende artikel
Proef de lente op SFEER 2013