Interieur - Slaapkamer

Tarkett geeft tips voor de inrichting van je slaapkamer

Inrichting slaapkamer

De ideale slaapkamer straalt rust en comfort uit, zodat je weer helemaal tot jezelf komt voor je je ogen sluit na een lange dag. Bij de inrichting van je slaapkamer zijn er dan ook een heleboel zaken waarop je moet letten, zoals het kleurgebruik, de vloerbekleding en de verlichting. Lees verder en ontdek hoe je van je slaapkamer een pareltje maakt!

De juiste interieurstijl voor jouw slaapkamer

Heb je een landelijk, klassiek, modern of retro-interieur? Laat die stijl dan terugkomen in de slaapkamer, zodat je hele woning in harmonie is. Zet je favoriete interieurstijl in de verf met de wand- en vloerbekleding, de kasten, het bed, het beddengoed, de slaapkameraccessoires, …

Inrichting slaapkamer

Rustgevend kleurenpalet

Ontspannen in de slaapkamer? Dat lukt nét een tikkeltje minder goed als je slaapkamer eruitziet als een bonte discotheek. Felle kleuren wekken energie op, terwijl je rondom je bed het best een rustgevende omgeving creëert.

Pastelkleuren en neutrale grijstinten zijn ideaal in de slaapkamer. Ook wit, ecru en zandkleuren zijn – afhankelijk van de interieurstijl – een uitstekende keuze, omdat ze de ruimte groter en lichter maken. Je kunt deze kleuren trouwens wél perfect combineren met enkele frivole en fellere accentkleuren, zolang die maar discreet aanwezig zijn en niet overheersen.

Slaapkamer inrichten met sfeerverlichting

Slaapkamerverlichting is vooral een zaak van sfeer. Met subtiele sfeerverlichting kun je een rustgevende cocon creëren: een noodzakelijke schakel om je slaap voor te bereiden.

Inrichting slaapkamer

Wat met de slaapkamervloer?

We zouden het bijna vergeten, maar de uitstraling van je slaapkamerinrichting wordt in grote mate bepaald door de vloerbekleding. Enkele voorbeeldjes:

  • Parket als slaapkamervloer is synoniem met authenticiteit en natuurlijke charme. Extra brede en extra lange planken doen de ruimte groter – en luxueuzer – lijken.
  • Laminaatvloeren combineren de looks van parket met ultieme duurzaamheid en onderhoudsgemak. Ideaal in de slaapkamer.
  • Ook vinylvloeren duiken almaar vaker op in de ‘master bedroom’. Ze zijn verkrijgbaar in honderden kleuren en voelen zacht en warm aan, zodat je nooit last hebt van koude voeten!

 

04/07/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wandbekleding in de badkamer: ver voorbij de mozaïek
Volgende artikel
Praktische onderhoudstips: de badkamerkraan reinigen