Interieur - Slaapkamer

Originele stapelbedden voor de kinderkamer

We gaan tegenwoordig almaar kleiner wonen en moeten dus creatiever omgaan met ruimte. Een stapelbed biedt heel wat mogelijkheden voor een slimme inrichting van de kinderkamer. Enkele ideeën voor originele stapelbedden

Inspiratiebron: Japanse capsule hotels

Als het op ideeën om je ruimte optimaal in te delen aankomt, kunnen we nog heel wat ideeën opdoen in Japan. Neem bijvoorbeeld de fameuze capsule hotels. Heel wat hotels bestaan uit een wand met kleine cocons zo groot als een bed, waarin je net kan recht zitten. Elke capsule is uitgerust met een flatscreen tv. Het zal je niet verbazen dat deze hotels enorm geliefd zijn bij de Japanners.

Kinderkamer inrichten met stapelbedden

Heb je weinig ruimte in de kinderkamer? Dan biedt een stapelbed de perfecte oplossing. En dan hebben we het niet meteen over die klassieke stapelbedden uit grootmoeders tijd. Neen, je kan heel wat meer doen met een stapelbed of hoogslaper! Zo kan een gezellig houten huisje perfect dienst doen als stapelbed. Het vormt bovendien een ware cocon vormt voor de kinderen. Maar ook een strakke uitvoering in beton, dennenhout of met originele laddertjes behoort tot de mogelijkheden. En als je helemaal creatief wil zijn, dan kan je nog altijd een kinderbed maken in de vorm van een Amsterdams pakhuis, een volkswagenbusje of in legerstijl. De kinderen zullen sowieso met plezier op tijd naar bed gaan!

21/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf dakpannen leggen
Volgende artikel
Nieuwbouw duurder in 2014 door strengere bouwnormen