Interieur - Slaapkamer

Scandinavisch design in de slaapkamer

Als het over Scandinavische appartementen gaat dan trekt de woonkamer meteen de aandacht. Een gevolg van de spectaculaire details. Daarom besloten we de charmes van de Scandinavische slaapkamer ook eens te belichten.

Elke slaapkamer is uniek

Net als bij andere stijlen is elke Scandinavische slaapkamer uniek. Iets wat logisch is, iedereen geeft een persoonlijke touch aan zijn slaapkamer. Toch zijn er enkele trends en gelijkende kenmerken in de Scandinavische omgeving. We zetten de kenmerken even op een rij en geven tips om ook jouw slaapkamer om te toveren tot een Scandinavische droomplaats.

Scandinavisch design synoniem voor veel licht

Wat meteen opvalt in de Scandinavische slaapkamer zijn de grote ramen die heel wat licht produceren. Deze grote ramen worden gedekt door een stijlvolle zonnewering of subtiele gordijnen. Om alles luchtig te houden wordt er gebruik gemaakt van lichte materialen en zachte tinten.

Slaapkamer tip: Om extra licht te voorzien in je slaapkamer kan je lichte gordijnen hangen, kiezen voor een lichte vloer of lichte muren.

Witte muren met kleuraccenten

Zo komen we onmiddellijk bij een tweede kenmerk van de Scandinavische slaapkamer. De muren van de slaapkamer zijn wit en worden gesierd met een kleuraccent. Iets redelijk typerend voor Scandinavisch design, het maakt de slaapkamer open-minded en puur.

Slaapkamer tip: Wil je ook deze puurheid in jouw slaapkamer integreren? Start met schilderen: witte muren! Bovendien lijkt hierdoor je kamer optisch groter en lichter.

Natuurlijke tinten en materialen

In de Scandinavische slaapkamer komt ook het kingsize bed steeds terug. Aan beide zijdes van dit bed: een traditioneel nachtkastje, meestal uit hout. Inderdaad, Scandinavisch design vraagt om veel hout! Natuurlijke materialen in combinatie met felle kleuren, dat typeert het Scandinavisch design. Ook zijn de meubels en accessoires simpel, ingetogen en functioneel met een zelfgemaakte uitstraling.

Slaapkamer tip: Plaats een houten stoel in je slaapkamer, kies voor houten nachtkastjes of breng accenten aan met houten accessoires. Je kan ook kiezen voor natuurlijke tinten: leg bijvoorbeeld een plaid in aarde kleur op je bed.

27/06/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Houtworm bestrijden: hoe doe je dat?
Volgende artikel
Dialect: jonge designers ontwerpen eigen meubels