Interieur - Slaapkamer

Op zoek naar een origineel design bed?

We brengen ongeveer een derde van onze tijd in bed door, reden genoeg dus om te kiezen voor een mooi en comfortabel bed! Inspirerend Wonen ging op zoek naar enkele unieke slaapconcepten… dit is wat wij verwachten van een origineel design bed!

Slapen op een wolk

Paola Navone ontwierp een assymetrisch ‘big’ bed voor het Italiaanse interieurmerk Poliform. De unieke vorm van het bed maakt links of rechts plaats voor jouw wekker of boek. Het bed wil je het gevoel geven dat je op een wolk slaapt… Het design bed is verkrijgbaar in stof of leder, met afneembare bekleding (3.596 euro).

 

Slapen in de zevende hemel

Wil je slapen in een overweldigende luxe, met zijdezachte stoffen, overdadige bedden en weelderige baldakijnen? Slapen als in de sprookjes van Duizend-en-een-nacht doe je in de Marokkaanse gietijzeren bedden en hemelbedden van Emery en cie! Dit is het walhalla voor liefhebbers van interieurvormgeving met een etnische toets!

 

Slapen in een warm nest

Dat je ook uitzonderlijk origineel uit de hoek kan komen met slaapkamer ontwerpen, dat bewees O*GE CreativeGroup toen ze een vogelnestbed ‘Giant Birdsnest for Creating New Ideas’ ontwierp! Het design bed heeft een diameter van 4,5m en kan dienst doen als speelplek voor kleine kinderen, als nest voor een gigantische vogel, om bij te kletsen met vriendinnen, voor informele vergaderingen, ware orgiën… en toch ook vooral om te slapen.

 

Slapen in knusse kussens, voor een waar design bed

Fatboy kussens zitten heel erg comfortabel en de Zwitserse studente Linda Topic was zo’n fan dat ze zelfs droomde om erin te slapen. Samen met de Franse kunstenaar Antonin Bachet ontwierp ze daarom een Fatboy bed ter ere van de 150ste verjaardag van de French Linen Brand Dezscamps’ competitie. Het resultaat mag er zijn!

 

24/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Notariskosten woning I: een huis kopen
Volgende artikel
Notariskosten woning II: woning renoveren