Interieur - Slaapkamer

Mistral Home – beddengoed voor een dromerige nacht!

In dit laatste deel van het interview met Mistral Home gaan we dieper in op de collectie beddengoed. Hoogwaardig beddengoed (uit katoen, satijn, percaline, …) met een knap design aan scherpe prijzen!

Net als het andere woningtextiel van Mistral Home, staat kwaliteit voorop bij het beddengoed. Daarnaast is ook een mooi design belangrijker, want ook het oog wil wat. Daarnaast krijgen we nog enkele tips en nemen we ook een kijkje naar de Mistral Home kindercollectie.

Bieden jullie ook hypoallergeen beddengoed aan? Waarom wel/niet?

Hypoallergeen bieden we voorlopig enkel aan op onze matrasbeschermers. Huisstofmijt bevindt zich vooral in de matras en daarom bewerken we een deel van onze matrasbeschermers met een hypoallergene afwerking. Daarnaast zijn we ook bezig met een nieuw product, namelijk de anti-bed bug matrasbeschermer. De ‘bed bugs’ zijn vooral een probleem in Amerika maar ook in Europa komt het vaker en vaker voor.

Welk soort beddengoed raadt u aan voor mensen die het ’s nachts te warm hebben en last hebben van overmatig zweten?

Het is zeer belangrijk om in zulke gevallen beddengoed in katoen te kopen. Door de stijgende prijs van katoen wordt polyester beddengoed steeds populairder maar dat is chemisch, weinig of helemaal niet ademend wat er dus voor zorgt dat je harder gaat zweten. 100% katoen is dus zeker een aanrader. Katoen absorbeert bovendien ook veel beter het vocht dan polyester wat niet of bijna niet absorbeert.

Ook satijn is af te raden als je het ’s nachts snel te warm hebt. De binding van satijn is anders dan bij katoen wat de stof enerzijds wel zachter maakt maar anderzijds ook dichter waardoor het dus minder ademt. Het meest frisse om onder te slapen is percal. Percal is ook 100% katoen maar het heeft heel fijne draadjes waardoor het dus beter ademt.

Ten slotte is het ook zo dat bij koppels de ene het snel te koud heeft en de andere het snel te warm heeft. Ook hier zijn we aan het kijken naar een oplossing waarbij de ene kant van het dekbed bv. met flanel bekleed is en de andere kant met katoen. Momenteel zijn we wel al bezig met het ontwikkelen van dekbedden voor koppels waarbij de ene kant een andere kleur heeft dan de andere.

Kan je ons iets meer vertellen over jullie hoofdkussen ‘My Pillow’?

My Pillow is eigenlijk een kussen op maat. Het kussen is standaard gevuld met 700gr. aan veerkrachtige vezels. Het voordel is dat je dit dus naar wens kan aanpassen: stel dat je een buikslaper bent, dan wil je graag wat lager liggen met je hoofd en kan je dus een deel van de vezels uit het hoofdkussen halen. Als het kussen dan na verloop van tijd wat ‘plat’ wordt, kan je het terug bijvullen met de vezels. Het hoofdkussen is ook perfect wasbaar en het kan bovendien ook in de droogkast. Een goede tip is wanneer je hoofdkussen te plat wordt, om het dan even in de droogkast te stoppen. Zo zal het terug zijn normale volume krijgen.

Het voordeel van de polyestervezels is dat ze veerkrachtig zijn, minder rap verslijten en dat ze zo dus ook een langere levensduur hebben.

Jullie hebben ook een kindercollectie: hoe staat het daarmee?

De kindercollectie bestaat nog niet zolang maar blijkt wel een succes te zijn. We hebben een eerste ontwerp met hartjes getest bij Dreamland en nu in december leveren we bij Cora beddengoed voor kinderen met nieuwe designs met monstertjes, autootjes, enzovoort.

De producten van Mistral Home zijn verkrijgbaar bij de betere supermarkt. Daarbij is het ook zo dat je bij de verschillende verdelers steeds andere producten zal zien. Iedere verdeler neemt namelijk de producten naar zijn keuze af wat maakt dat er in iedere winkel andere producten van Mistral Home te vinden zijn met andere dessins, motieven, kleuren, etc. De winkels waar de producten te vinden zijn, zijn: Makro, Carrefour, Cora, Delhaize, Colruyt, Casa, Leen Bakker. Bij Casa & Leen Bakker vind je onze producten wel onder het huismerk van beide winkels.

08/01/2013

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Mistral Home – smaakvol tafellinnen in de eetkamer
Volgende artikel
Business of Design Week: België trotse partner