Interieur - Slaapkamer

Met de juiste slaapkamer verlichting is gezelligheid troef

De slaapkamer is méér dan een plaats om te slapen. Tegenwoordig is de slaapkamer ook een plaats om te ontspannen, een goed boek te lezen of tv te kijken. Je slaapkamer verlichting moet bij al deze gelegenheden passen. De sfeerverlichting op je slaapkamer moet daarom kalmerend, warm en zacht zijn.

De juiste verlichting is doorslaggevend voor een goede nachtrust. Als de verlichting niet voldoet komt de inrichting niet tot zijn recht. Door de juiste verlichting te plaatsen creëer je de slaapkamer van je dromen.

Soorten slaapkamer verlichting

De verlichting in je slaapkamer moet zowel functioneel als sfeervol zijn. Denk maar aan de ochtenden wanneer je nog snel een outfit moet samen stellen, daar heb je licht voor nodig. Tijdens een gezellige film is licht overbodig en volstaat sfeerverlichting. Om een juist evenwicht tussen beide te bereiken kies je best voor verschillende soorten lichtbronnen.

Sfeervolle slaapkamer verlichting

Om sfeer te creëren in je slaapkamer kies je voor indirecte verlichting. Dat vertaalt zich in diffuus licht. Diffuse lampen verspreiden licht in alle richtingen, door de lamp deels af te schermen creëer je een romantische, dromerige sfeer. Je kan bijvoorbeeld Een LEDstrip achter de tv-kast kleven om de tv-avonden nog gezelliger te maken.

Indirect licht zorgt ook meteen voor rust in je slaapkamer. Hierdoor kan je optimaal ontspannen en bevorder je de nachtrust. Met gekleurd licht kan je de sfeer van de kamer veranderen. Om in alle rust te ontspannen kies je bijvoorbeeld blauw, voor een romantisch en intiem avondje kies je rood.

Tips slaapkamer verlichting

  • Als je een goed boek wil lezen heb je voldoende licht nodig. In de slaapkamer kies je best voor een leeslamp met een flexibele arm. Dit is niet alleen enorm handig, maar je voorkomt ook dat je je partner stoort in zijn nachtrust.
  • Door indirecte verlichting te laten weerkaatsen op de muur of het plafond lijkt een ruimte groter. Dit soort verlichting wordt ook vaak decoratief gebruikt.
  • Om de uitstraling van je slaapkamer aan te passen aan de juiste gelegenheid kan je spelen met licht. Dim het licht, creëer schaduw en kies een toepasselijke kleur!
16/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Tuin & Design 2013
Volgende artikel
Een goedkoop huis kopen, met een maximumprijs van € 200.000? Volg deze gids!