Interieur - Slaapkamer

Je slaapkamer modern inrichten: 5 tips

moderne slaapkamer grijs

Veel mensen houden van een modern interieur, ook in de slaapkamer. Terecht: de strakke vormgeving zorgt voor een rustige omgeving waar je heerlijk kan slapen. Maar hoe ga je best te werk wil je jouw slaapkamer modern inrichten? Wij helpen je graag een eindje op weg met deze 5 tips! 

1. Begin bij de meubels

Inbouwkasten zijn een must wil je jouw slaapkamer modern inrichten. Ze zijn praktisch, ruimtebesparend en ze zien er trendy uit. Met meubels op maat sluit de indeling goed aan bij de beschikbare ruimte en creëer je een open gevoel in de kamer. Voor een moderne look zijn glanzende meubels perfect, bijvoorbeeld in een witte of zwarte kleur.

2. Verlichting maakt het verschil

Qua verlichting kan je twee richtingen uit. Als de verlichting de eyecatcher is in je slaapkamer, kan je kiezen voor mooie hanglampen die zowel design als kleur in je slaapkamer brengen. Liever neutrale verlichting die  geen prominente plaats inneemt? Denk bijvoorbeeld aan inbouwspots, die sluiten naadloos aan bij een modern interieur.

slaapkamer modern inrichten verlichting
Inbouwspots gaan naadloos op in je interieur. Ideaal dus als je van een strakke look houdt!

3. Raamdecoratie: van jaloezieën tot gordijnen

Raamdecoratie mag zeker niet ontbreken in een slaapkamer. Voor een moderne slaapkamer kan je kiezen tussen verschillende soorten, afhankelijk van de sfeer die je wil creëren. Voor de ultieme moderne look kies je het best voor aluminium jaloezieën. Mocht je de strakke vormgeving een beetje warmer willen maken, dan zijn rol- of vouwgordijnen ook een prima keuze.

4. Vloeren die je wegvoeren naar dromenland 

Je slaapkamer modern inrichten? Dan ben je op zoek naar een gladde, neutrale en tijdloze vloer. Voor een industriële look zijn een gepolierde betonvloer of grote keramische tegels in grijstinten de beste opties. Wil je de slaapkamer graag een iets warmere sfeer geven? Ook parket of Kwantum laminaat misstaan niet in een moderne slaapkamer.

5. Decoratie maakt het plaatje af

In een moderne slaapkamer is het belangrijk om openheid te creëren. Daarom is een nette, opgeruimde kamer zonder te veel prularia een must. Hou de decoratie zo sober mogelijk en kies bij voorkeur items die wit, zwart en glanzend zijn. Hang je muur ook niet helemaal vol, maar ga bijvoorbeeld voor 1 centrale blikvanger, zoals een mooie, grote spiegel.

Vind jij een moderne slaapkamer ook zo mooi? We zijn benieuwd naar je reactie!

09/12/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Winter in het land: makkelijke tips voor energiebesparing
Volgende artikel
Bouwers en verbouwers opgelet: dit zijn de premies in 2019