Interieur - Slaapkamer

Hoe richt je een slaapkamer in voor een goede nachtrust?

Je nachtrust is heilig: wie slecht slaapt, die krijgt last van vermoeidheid en stress. Heel belangrijk voor een goede nachtrust, is de inrichting van je slaapkamer. Rustige kleuren, een minimalistische inrichting en geluidsdichte ramen en deuren kunnen een grote invloed hebben op je nachtrust.

Een comfortabel bed

De belangrijkste voorwaarde voor een goede nachtrust, is natuurlijk een comfortabel bed! Het bed moet groot genoeg zijn, de matras moet lekker liggen en je mag niet te veel last hebben van je partner tijdens het slapen. Laat je dus goed informeren bij verschillende speciaalzaken, en beslis niet te snel. Ga ook fris en monter op zoek naar een nieuw bed: als je moe bent, dan ligt elk bed goed.

Kleur in je slaapkamer: ga voor blauw

Naast het bed, heeft ook de kleur van je slaapkamer een niet te onderschatten indruk. Zeker voor wie ’s avonds voor het slapen veel tijd doorbrengt in de slaapkamer, bijvoorbeeld om een boek te lezen of wanneer de tv in de slaapkamer staat, is dit van belang. Blauwtinten zijn ideaal voor wie moeilijk in slaap geraakt: ze stralen pure rust uit, waardoor je sneller in slaap geraakt. Heldere kleuren, zoals geel, oranje en rood vermijd je best: deze kleuren stralen energie uit, waardoor je minder snel in slaap valt.

Rust in de slaapkamer: less is more

Less is more, zeker in een slaapkamer is dat van toepassing. Je wil niet het gevoel hebben dat je in een kamer vol spullen ligt: hou de decoratie dus beperkt, en zorg voor voldoende kasten om je spullen in op te bergen. Laat rondslingerende kleding in de badkamer achter, en hou ook televisie en computer buiten: die kunnen je enkel van je nachtrust afhouden.

Licht en geluid bannen uit de slaapkamer

Tot slot wil je licht en geluid zo veel mogelijk bannen uit de slaapkamer. Denk zeker na over de plaats waar je je slaapkamer gaat inrichten: als het kan, richt ze dan niet in aan de straatkant. Daarnaast zijn rolluiken en gordijnen onmisbaar voor een goede nachtrust. Heb je reeds rolluiken, maar heb je toch nog last van te veel lawaai? Gordijnen houden vaak ook een groot deel van het geluid buiten.

14/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Decoratietip: zelf koperen design vazen maken
Volgende artikel
Zelf bouwen of laten bouwen? De voor- en nadelen