Interieur - Slaapkamer

Het gepaste donsdeken kopen om de lente in te gaan!

Na de ijskoude winterperiode staat eindelijk die langverwachte lente voor de deur. De fauna en flora die wederom wakker worden geschud door de zon en de frisse wind. Niet alleen begin je jezelf anders te kleden door de temperatuursverschillen, ook je slaapkamer heeft nood aan een verse tint voor de lente. Door het kiezen en kopen van het meest geschikte donsdeken dat voldoet aan jouw wensen, zal je vreedzaam op 2 oren kunnen indommelen…

Grondige schoonmaakbeurt

Alvorens je begint met het zoeken naar het perfecte donsdeken voor een optimale nachtrust, is het tijd voor de totale schoonmaak. Pak borstel, stofzuiger en dweil vast en begin meteen te kuisen. Vergeet zeker geen kleine hoekjes of delen onder kasten of meubels waar je anders zelden poetst.

Tijdens het opruimen is het goed om alle ramen even open te zetten zodat heel het huis kan verluchten. Je mag trouwens elke dag je ramen even openzetten zodat alle kamers voldoende kunnen verluchten. Dit zorgt voor een gezonde leefomgeving en zo vermijd je ook allergieën.

Een slaapkamer om u tegen te zeggen

Aan de slaapkamer inrichting dient zeker genoeg tijd te worden besteed. Dit is tevens de kamer waar je jezelf het meest op je gemak kan voelen en waar je volledig kan ontspannen. Je kan dan ook kiezen voor lichtere tinten aangezien de lente veel zonneschijn met zich meebrengt en (zon)licht ons humeur verbetert. Wit of groen is altijd aan te raden en wit vormt bovendien de perfecte basis voor het kleurenschema van je slaapkamer.

Ook het donsdeken waar je onder slaapt is van belang. Zweten onder een te warm donsdeken is voor niemand leuk. Er bestaan 4 verschillende warmteniveaus. 1 is een winterdonsdeken en 4 een zomerdonsdeken is. Daarom kiest u in de lente beter voor een tussenoplossing en dus een donsdeken met warmteklasse 2 of 3. Een ander alternatief is een 4 seizoenen-donsdeken.

Één donsdeken heel het jaar door

Het eerste waar je aan denkt als de lente in zicht is: ‘ik moet mijn veel te dik donsdeken vervangen door een licht en frisser dekentje’. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Naast het gewone donsdeken bestaat er zoiets als het 4 seizoenen-donsdeken. Deze handige uitvinding bestaat uit 2 verschillende donsdekens die met behulp van drukknopjes aan elkaar vastgemaakt kunnen worden. Resultaat is een zwaarder donsdeken voor in de lente en een licht donsdeken voor in de zomer. In de winter hoeft u dan enkel deze 2 aan elkaar te bevestigen en klaar is kees.

De slaapkamer inrichting afwerken met leuke woonaccessoires

Eindelijk is het moment daar om nieuwe woonaccessoires in huis te halen. Nu het schoonmaakproces en de lange zoektocht naar een goed donsdeken ten einde is, kan je de living, slaapkamer of zithoek aankleden met lenteaccessoires.

Denk hierbij aan een lamp, een salontafeltje, een mooie vaas bloemen of een schilderij. De lijst is oneindig en daarom hebben we al enkele interieurtips voor de lente & interieurtips voor de zomer van 2013 opgelijst.

Na deze tips is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Succes!

12/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Nieuw of oud huis kopen? Grote impact op de interieur inrichting!
Volgende artikel
Bina Baitel, een nieuw design icoon