Interieur - Slaapkamer

Een kinderkamer inrichten: een stoere jongenskamer

Een kinderkamer inrichten is niet alleen een leuke bezigheid, je kan er ook echt plezante dingen mee doen. Wat dacht je van een stoere jongensslaapkamer? Inspirerend Wonen zet een aantal tips op een rijtje.

Een kinderkamer inrichten, hoe begin je eraan? Je kiest best een thema dat je in de hele inrichting laat terugkomen. Keuze te over: leger, piraten, auto’s,… Je kan je laten inspireren door wat je ziet in magazines of op tv. Of een personage of object kiezen dat terugkomt in een (teken)film of serie.

Een kinderkamer inrichten om te slapen en voor huiswerk

Een stoere kinderkamerinrichting, daar dromen veel jongens van. Als hun droom werkelijkheid wordt, zal je zien dat ze dolenthousiast reageren en niet weg te slaan zijn uit hun slaapkamer. En het is belangrijk – ook voor de ouders – dat jongens graag in hun kamer vertoeven. Ze moeten er niet alleen slapen, maar ook hun huistaken doen.

Een kinderkamer inrichten: van legergroen tot brandweerrood

Er komt heel wat kijken bij een stoere kinderkamer inrichten. Jongens houden van ruwe materialen en heldhaftige posters. Als je het thema ‘leger’ kiest, kan je op een muur camouflagebehang voorzien. En die kleur laat je dan terugkomen in bijvoorbeeld het beddengoed of andere accessoires. Een ander thema dat altijd scoort ‘jungle’. Daarbij kan je boomhutbed als hoogslaper gebruiken. Verder zijn ook vliegtuigen en brandweerauto’s populair: twee beroepen die sowieso op het lijstje prijken van beroepen die kleine jongens later willen uitoefenen.

Zorg voor een blikvanger

Je kan natuurlijk ook zelf je verf laten samenstellen in die ene, stoere kleur. Zorg ervoor dat de verf helemaal in het gekozen thema past. Het is ook altijd een goed idee om een blikvanger te voorzien. Zo kan je kiezen voor een grote foto van een auto (waarom geen Ferrari?) die een volledige muur bedekt. Het kleur van de auto laat je dan terugkomen op andere plaatsen in de kamer.

Het juiste behangpapier kiezen

Een stoere kinderkamer inrichten, dat doe je ook met het juiste behangpapier. Veel winkels verkopen behangpapier dat speciaal voor jongens is ontworpen en een echte stoere uitstraling hebben.

04/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Afval sorteren = goed recycleren
Volgende artikel
Tuin advies voor de herfst