Interieur - Slaapkamer

Een kinderkamer inrichten: de meisjeskamer

De kinderkamer inrichten is een leuke bezigheid, maar het is niet altijd even gemakkelijk om er echt iets van te maken. We hadden het eerder al over het inrichten van een stoere jongenskamer, laten we dus ook even kijken hoe je een leuke meisjeskamer kan inrichten!

Net zoals bij een jongenskamer, begin je ook bij een meisjeskamer best door een thema te kiezen. Prinsessen, barbie, popsterren, Mega Mindy, … keuze te over, laat je inspireren door wat je dochter leuk vindt en door wat je op tv ziet. Dit thema kan vervolgens de kleuren en de decoratie van de meisjekamer bepalen.

Een meisjeskamer waar je dochter zich goed voelt

Ook voor je dochter is haar kamer een erg belangrijke ruimte. Je dochter moet er huiswerk maken, ze moet zich er kunnen ontspannen en ze moet er kunnen slapen. Betrek je dochter dus bij het inrichten van de meisjeskamer, zodat de kamer ook aan haar wensen voldoet. Bekijk samen wat ze wel en wat ze niet in haar kamer wil.

De kleur van de meisjeskamer

Eerst en vooral moet je beslissen met welke kleuren je wil gaan werken, afhankelijk van het thema dat je gekozen hebt voor de meisjeskamer. Bij Mega Mindy past de kleur roze, bij tieneridolen past bijvoorbeeld paars misschien beter. Wil je het wat minder cliché, dan kan je ook gaan voor groen, blauw of geel. Eventueel kan je ook een leuke print voorzien of muurstickers. Als de meisjeskamer een lange tijd moet meegaan, dan kan je ook voor een neutrale kleur op de muren kiezen, bijvoorbeeld wit. Het is immers maar de vraag of je dochter een knalroze kamer later nog zo leuk zal vinden! De kleuren die je dochter leuk vindt kan je dan in de decoratie, de kussens en de lakens laten terugkomen. Kies hoe dan ook voor een lichte kleur, zodat de kamer niet te druk overkomt.

De blikvangers van de meisjeskamer

In een meisjeskamer is het moeilijker om één blikvanger te voorzien. Wat je wel kan doen, zijn verschillende, kleine blikvangers voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een open kast met decoratie en speelgoed, opvallende kussen, muurstickers of een print op de muur.

21/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Woningen Blavier: wijzigingen lastenboek
Volgende artikel
Krijg tot € 750 belastingvermindering voor diefstal- & brandbeveiliging