Interieur - Slaapkamer

Een gezonde babykamer: tips voor een veilige slaapplaats

babykamer wit

Een baby onderweg? Wat een leuk nieuws! Jij bent ongetwijfeld al volop bezig met de nodige voorbereidingen. Wat de babykamer betreft, verliezen we ons al snel in originele thema’s, leuke kleren, schattige patronen … maar vergeet zeker het allerbelangrijkste niet: de veiligheid! Met de volgende tips in het achterhoofd komt je kleine spruit in een hecht én gezond huis terecht.

Begin op tijd met de inrichting van de babykamer

Eerst en vooral: begin natuurlijk op tijd met de inrichting van de babykamer. Niet alleen kan je baby wat vroeger komen kennismaken dan gepland, de kamer moet ook op voorhand voldoende verlucht zijn. Zet het wiegje dus alvast in elkaar, vul de commode en hang de gordijnen op. Zet zeker ook regelmatig het raam open voor die broodnodige frisse lucht.

Nog wat leuke meubeltjes nodig? Neem dan zeker eens een kijkje op petiteamelie.be voor inspiratie en spulletjes!

stijlvolle witte babykamer
© Petite Amélie

Zorg voor een bacterievrije kamer

Alweer een logische tip, maar toch een die vaak over het hoofd gezien wordt: poetsen, poetsen en nog eens poetsen! De plinten, de lades onder het kinderledikant, de deur- en raamkozijnen … Beter te veel schoonmaken, dan te weinig. Stofzuig en dweil ook regelmatig, zeker rond de uitgerekende datum. Zo geef jij bacteriën, pollen en schimmels geen kans.

licht in babykamer
Licht binnenlaten en verluchten: twee belangrijke pijlers in de babykamer.

Beschilder meubels met verf op waterbasis

Meubels die toch nog een laagje verf nodig hebben? Zorg dan voor verf op waterbasis of met een natuurlijke basis. Opgelet: de verfdampen zijn ongezond voor een zwangere vrouw. Laat haar dus maar rustig onderuit zakken, het is aan de partner om deze klus te klaren. :-)

turquoise muur
Uiteraard mag je ook de muren niet vergeten schilderen.

Zorg voor een constante slaapkamertemperatuur

Niet alleen jij, ook je baby’tje slaapt graag in een kamer van ongeveer 18°C. Hoe je die temperatuur gemakkelijk controleert? Dankzij goede isolatie. Denk daarbij vooral aan dubbelglas of hoogrendementsglas. Door een thermometer op te hangen, weet jij altijd perfect hoe warm het precies is.

Tip: Leg je baby ver genoeg van het raam. Zo heeft die zeker geen last van de tocht.

14/03/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een strak zwart wit interieur toch gezellig maken: 5 handige tips
Volgende artikel
Grote verbouwingen, kleine kost: 4 bespaartips voor je portemonnee