Interieur - Slaapkamer

De slaapkamertrends voor 2013

Het jaar 2012 is bijna ten einde, en dus is dit het geschikte moment om eens te kijken wat 2013 te bieden heeft. In dit artikel overlopen we de trends voor 2013 wat betreft de slaapkamer. Ruwweg kunnen we 3 trends zien voor het volgende jaar, met name de lucht, het bos en de regenboog.

Slapen in de wolken

Een eerste trend voor 2013 bestaat erin de slaapkamer om te toveren tot een slaapkamer in de hemel. Door gebruik te maken van kleuren als blauw, lichtgrijs, en het wit van de wolken, lijkt het alsof je bed in de lucht staat. Combineer deze kleuren door gebruik te maken van zachte materialen en eenvoudige vormen, om je slaapkamer helemaal af te werken, en die typische dromerige sfeer op te wekken.

Slapen in het bos

Het bos vormt de inspiratiebron voor de tweede slaapkamertrend in 2013. De toon wordt hier gezet door het gebruik van natuurlijk materialen. En dat mag je letterlijk nemen, want een staande lamp gemaakt uit echte takken wordt in 2013 een heus hebbeding.

Kleed je slaapkamer in met groene en bruine kleuren, en geniet van het vrije gevoel, alsof je slaapt in een echt bos. De blikvanger wordt een groot fotobehang, een het bos als afbeelding. Wees zeker niet bang van de kleurencombinatie. Groen mag dan wel een vrij opvallende kleur zijn, het is daarnaast zeker ook een rustgevende kleur.

Alle kleuren van de regenboog

2013 wordt ook het jaar van de felle kleuren. Het wordt vrolijk slapen in een combinatie van felle kleuren, zoals fel geel of knalrood. Bovendien biedt de slaapkamer ook plaats voor accessoires, die net zoals het bed in felle kleuren gedrapeerd zijn. Denk maar aan een nachtkastje in felgroen, of een nachtlampje in opvallend paars. Alle kleuren van de regenboog zijn welkom!

07/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Thuiswerken in een rustgevend tuinpaviljoen
Volgende artikel
Vocht in huis meten met een vochtmeter