Interieur - Slaapkamer

Dag van de Slaap – het belang van een goede nachtrust in de kijker

Een goede nachtrust is zeer belangrijk. Om het belang van een goede nachtrust extra te onderstrepen, hadden we onlangs een gesprek met Bekaert Textiles, de producent van smartSleeve®. smartSleeve® biedt oplossingen voor slaapproblemen en de producten zijn dus echte slaapverbeteraars.

Om goed te functioneren, hebben we minstens 7 tot 8 uur slaap nodig. Overmatig zweten, stress, muggen, … Er zijn jammer genoeg echter verschillende zaken die onze nachtrust belemmeren. smartSleeve® biedt hier een antwoord op met hun slaapverbeteraars…

Wat houdt de Dag van de Slaap voor jullie in?

Tijdens de Dag van de Slaap willen we ons vooral richten op het belang van een goede nachtrust. Dit doen we door te focussen op de Allergen Protected SmartSleeve® en de Purotex® capsuletechnologie die hierin toegepast wordt.

Naast de actie gaan we ook aan wat ‘voorlichting’ doen. Aangezien de handelaars het dichtst bij de consument staan, is het belangrijk hen te informeren over wat huismijt nu juist is. Velen kennen immers het verschil niet tussen bv. een pollenallergie en huisstofmijtallergie, laat staan dat ze er een oplossing voor kunnen bieden. Met SmartSleeve® en de uitgebreide info kunnen ze hun klanten dus beter helpen op vlak van specifieke slaapproblemen.

Een nieuwigheid is dat we sinds kort ook kussenbeschermers hebben voor ergonomische kussens. De smartSleeve® kussenbeschermers zijn hierbij aangepast aan de speciale vorm van de ergonomische kussens.

Wat is volgens jullie het belang van een goede nachtrust?

Het belang van slaap is niet te onderschatten. Met alle kennis die we dankzij ons wereldwijd netwerk van leveranciers, klanten, universiteiten, etc. hebben, zijn we continu op zoek naar oplossingen en werken we voortdurend samen in verschillende projecten om te kijken wat we nog kunnen doen om oplossingen voor slaapproblemen aan te reiken en de slaap dus te verbeteren.

Waar wij als stoffenproducent moeten op focussen, zijn die zaken waar we iets aan kunnen doen. Enerzijds de drukondersteuning maar anderzijds zeker ook vocht & temperatuur. Daarnaast is ook de hygiëne zeer belangrijk en ten slotte ook enkele niche-producten zoals de Waterproof voor mensen met incontinentie & baby’s.

Wat zijn de grootste slaapverstoorders en welke oplossingen bieden jullie hiervoor?

Er zijn in feite 6 grote slaapverstoorders waar wij 6 oplossingen of 6 verschillende smartSleeve® producten voor aanbieden:

Sleep Ventilated

’s Nachts liggen we allemaal in een soort van microklimaat tussen onze matras en onze dekens. Verschillende factoren kunnen er dan voor zorgen dat bepaalde mensen overmatig gaan transpireren. Om een optimale ventilatie te bieden, stelt smartSleeve® de Sleep Ventilated smartSleeve® voor. Deze smartSleeve® zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en dat het transpiratievocht verdampt. Zo blijft uw slaapplek droog en comfortabel.

Allergen Protected

1/4e van de Belgen is allergisch aan huisstofmijt. Niesbuien, tranende ogen, enzovoort zijn dan ook enkele van de symptomen en kunnen de nachtrust dus danig verstoren. Dankzij de Purotex® capsuletechnologie in de Sleep Allergen Protected smartSleeve® wordt de kans op allergische reacties en de ontwikkeling van astma sterk gereduceerd. Na slechts 2 weken de Allergen Protected matrasbeschermer te gebruiken, is bijna 90% van de huisstofmijtallergenen verdwenen.

Thermo Regulated

De Sleep Thermo Regulated smartSleeve® zorgt voor een thermoneutrale zone zodat je minder of zelfs niet meer zweet en het ook niet te koud zal hebben. Bovendien zorgt de Outlast®-technologie ervoor dat er een comfortzone rond het lichaam ontstaat en de warmte dus niet enkel beperkt blijft tot je ligplaats. Thermo Regulated is ook ideaal voor koppels waarbij de ene het te warm heeft en de andere te koud: in een tweepersoonsbed stemt de Thermo Regulated SmartSleeve® de temperaturen namelijk op elkaar af zodat geen van beide personen het te warm of te koud heeft.

Mosquito Protected

Geen irritant gezoem meer en geen jeukende muggenbeter dankzij de Mosquito Protected smartSleeve®. De Mosquito Protected smartSleeve® is namelijk voorzien van microcapsuletechnologie met eucalyptusextracten welke muggen op afstand houdt.

Relaxed

Het is wetenschappelijk bewezen dat lavendel een rustgevend effect heeft en het inslapen vergemakkelijkt. Mensen die kampen met stress, moeilijk inslapen of ’s nachts moeilijk doorslapen zullen zeker en vast de voordelen ervaren van de Sleep Relaxed smartSleeve®. Bovendien heeft het lavendel ook een desinfecterende werking wat de matrashygiëne ten goede komt.

Waterproof

De Waterproof smartSleeve® ten slotte is ideaal voor mensen die last hebben van incontinentie en baby’s of kinderen die bedwateren. Deze smartSleeve® is namelijk voorzien van een onderlaag die bestaat uit polyurethaan welke 100% waterafstotend is.

Nog tot maandag 25/03/2013 kan je deelnemen aan de smartSleeve® wedstrijd waarbij je een smartSleeve® pakket kan winnen.

21/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Krijg tot € 750 belastingvermindering voor diefstal- & brandbeveiliging
Volgende artikel
I Saloni del Mobile 2013 Milaan