Interieur - Slaapkamer

Baby op komst? Tips voor babykamer inrichting

U wil een babykamer inrichten? Dan zijn er talrijke belangrijke factoren om rekening mee te houden. Het moet een aangename slaapplaats zijn, praktisch in onderhoud, hygiënisch en bovenal veilig voor de kinderen. We overlopen even de belangrijkste aspecten voor een inspirerende en geslaagde babykamer inrichting.

Babykamer inrichting: de indeling

Op de site van Interieur designer vonden we nuttige tips voor de inrichting babykamer en babykamer decoratie, want bij het inrichten van geslaagde en efficiënte babykamers komt meer bij kijken dan u op het eerste zicht zou denken. Enkele aandachtspunten van de interieur designer:

  • Wieg of bed. Vermijd plotse temperatuurschommelingen door het kinderbedje niet naast het raam of een verwarmingselement te plaatsen. Plaats het kinderbedje ook centraal zodat u makkelijk elke hoek in het oog kan houden. Zo kan u de wieg ook makkelijker schoonmaken. Verwijder ook overtollige kussens of knuffeldieren die aanleiding kunnen geven tot verstikking.
  • Luiertafel of commode babykamer. Voorzie voldoende plaats naast de luiertafel om uw attributen te zetten. Wanneer u zich te vaak moet bukken of omdraaien bestaat de kans dat uw baby van de luiertafel valt, en dat kan u beter ook vermijden. Uit hygiënisch oogpunt, kan u best opteren voor een tafel met opstaande randen van 3cm met afgebogen hoeken. De ideale hoogte van een kindercommode is 90 tot 115 cm.
  • Eenzit of schommelstoel. Het is steeds handig om een fauteuil of zetel te voorzien in baby kamers. Zo kan u op een onspannende manier de fles of borstvoeding geven. Met een schommelstoel kan u uw baby letterlijk in slaap wiegen.
  • Babyfoon of videobewaking. Een kwalitatieve babyfoon is enkel functioneel als hij goed geïnstalleerd wordt. Voorzie steeds netstroom en zorg voor een duidelijk overzicht op de wieg of de volledige babykamer.
  • Creëer sfeer en gezelligheid. Leuke muurstickers babykamer, tof babykamer behang, originele schilderijen babykamer of schattige lampen babykamer maken de kamer van uw kind!

Bekijk ook even de foto’s voor nog meer babykamer ideeën:

 

23/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Column van Annelies: Weg behangpapier!
Volgende artikel
Tips voor een goede oriëntatie woning